Natt til i dag ble fire postkasser sprengt ved bruk av det som trolig er deler fra et fyrverkeri-batteri. Tre på Vågstranda og en i Måndalen. I tillegg smalt det inne i Vågstrandstunnelen.

Åndalsnes Avis har snakket med tre forskjellige vitner, og et av dem bekrefter at et fjerde vitne har tenkt å anmelde forholdene til politiet. Foreløpig har politiet bare blitt muntlig kontaktet.

Her er et av rørene som ble funnet igjen i forbindelse med sprenging av av en av de fire postkassene i Måndalen og Vågstranda. Samme type rør ble funnet etter sprenging i Vågstrandstunnelen. Foto: Privat

Et av vitnene observerte en bil som stoppet utenfor, og kjørte igjen med det samme. Så smalt det. Eksplosjonen var kraftig nok til å sprenge bunnen ut av postkassa, og skade postkassestativet.

- Det er brukt noen rør til å sprenge med, og rørene ser akkurat ut som dem man finner i et rakettbatteri (fyrverkeri), forteller vitnet, og bekrefter at eksplosjonen var både kraftfull og fargerik.

Vedkommende fulgte etter den aktuelle bilen og ble også vitne til en sprenging inne i Vågstandstunnelen.

- Vi er drit lei av dette. Det er ikke første gang det blir sprengt postkasser, sier et annet vitne, som er klar over at dette er såkalte guttestreker, men synes nå at nok er nok.