Festen ble en braksuksess i fjor, og lørdag åpnes igjen dørene på kulturhuset for både innflyttere og innfødte til årets store familiefest.

Både store og små er invitert til festen. – Det var utrolig kjekt i fjor, og det skal bli, om mulig, enda bedre i år. Dette er en fest du ikke vil gå glipp av, lover Ane Marte Hammerø i Nordveggen. Det er Nordveggen, i samarbeid med kulturhuset og Frivillighetssentralen som arrangerer festen, og de har store forhåpninger til arrangementet.– Det var første gang i fjor, og nå er konseptet mer etablert og flere har hørt om det. Så vi håper at mange kommer, sier hun.

Mat på fat

Festen arrangeres både for innflyttere fra utlandet, innflyttere fra Norge og innfødte.

I år som i fjor tar alle med seg mat fra der de kommer fra til et felles bord. – I fjor var det både sodd fra Trøndelag, vårruller fra Thailand, Grandiosa fra Stranda og boller fra Veblungsnes, og det ble et fantastisk festbord, forteller Kairith Fugledal Kvarsnes i Frivillighetssentralen. I tillegg blir det aktiviteter, underholdning og sosialt samvær.– Det blir blant annet leker for barna, kulturskolens barnekor skal synge og det blir en strålende anledning for å bli bedre kjent, prate og spise god mat, føyer Grete Marie Rødset, arrangementsansvarlig på kulturhuset, til.

– Viktig å være åpen

De er alle opptatte av det ansvaret alle har for å ønske innflyttere velkommen, og sørge for at de blir kjent i kommunen.

– Det bor ganske mange innflyttere her i kommunen som ikke kjenner noen fra Rauma. Jeg har fått tilbakemeldinger om at en del synes det er vanskelig å bli kjent med folk, og slik kan vi ikke ha det. Vi skal være en raus kommune, og det gjelder oss alle sammen. For at vi skal få til det trengs det nok en kulturendring. Vi har alle et ansvar for å sørge for at folk føler seg hjemme og velkomne her, sier Hammerø, som leder innflytterkontoret i kommunen.– Det er viktig for at alle skal ha det bra, og det er ikke minst viktig dersom vi skal nå innbyggermålet vårt. Skal vi bli flere, må vi klare å ta vare på dem som flytter hit, sier hun. Hun beskriver festen som en gavepakke for den som vil være med å bidra. – Noen synes kanskje det kan være vanskelig å ta initiativ til kontakt på egen hånd, men her er det bare å møte opp, og være åpen og interessert, sier hun.