– Akkurat nå benytter vi bare en sjelden anledning til å sitte ute og nyte finværet, sier Anny Uren på Reistad på Vågstranda.

Fikk ikke informasjon

Det er ikke mangelen på finvær Anny Uren og mannen Leif Inge Uren tenker på. Det er det konstante bråket fra oppussingen av brua på E136 som gjør at de to siste ukene stort sett har vært tilbrakt innendørs.

– Vil vi ikke framstå som sutrete, sier Anny.

– Det er flott at de pusser opp brua, for det var nødvendig. Men vi fikk absolutt ingen informasjon på forhånd om bråket. Arbeidet på brua starter like før klokka åtte på morgenen og foregår til over ti på kvelden, og når vannmeislinga foregår er det umulig å høre noe som helst. Anny spiller oss et opptak av bråket, og det er virkelig intenst.

Må overdøve bråket

Leif Inge sier at bråket foregår unødvendig lenge på hverdager.

– De burde kunne ha sluttet i sjutiden på kvelden, det er tross alt barn som skal legges. De holder også på hele dagen på lørdager.

Når de er innendørs setter de på kjøkkenvifta og radioen for å overdøve bråket.

– Vi har naboer som setter på både vaskemaskin og tørketrommel for å holde ut. Og en av våre enslige naboer bruker øreklokker.

Vegvesenet beklager

Statens vegvesen fikk ikke sagt ifra på forhånd om at arbeidet kom til å støye så mye. Etter klager har de derfor hengt opp et infoskriv på oppslagstavla på nærbutikken.

Arbeidet som gjøres på Reistadbrua er at rekkverket skal erstattes. Det nye rekkverket er fundamentert på kantdragere i betong. Gammel betong må fjernes for å forbinde den nye kantdrageren med bruplata. Dette blir gjort med vannmeisling og medfører støy for omgivelsene.

Kari Vatne Eide i Vegvesenet beklager at de ikke informerte om dette på forhånd men at de har besvart alle henvendelser om dette i ettertid.

– Planen er at vannmeislinga på den siden arbeiderne jobber med akkurat nå tar slutt 24. august. Det vil da bli opphold i støyen i 2–3 uker. Når arbeidet så begynner på motsatt side vil det bli en ny periode med støy som vil vare ca. en uke. Broen skal være ferdig i begynnelsen oktober. Kostnadene er anslått til 1,7 millioner.

Støyfritt søndag

Statens vegvesen har gitt lov til å lage støy fram til kl. 19 på hverdager. Det kan jobbes på brua fram til klokka 23, men da skal de vise hensyn til omgivelsene med tanke på støy.

På lørdager kan støyende arbeid utføres mellom klokka 07 og 16. Søndager blir det ikke jobbet på brua.

Ingen ny Rauma bru

Rune Stabursvik fra BMO Entreprenør AS er formann på utbedringen av Reistadbrua.

– Jeg vet det har vært dårlig informasjon ute og gått, men det har Statens vegvesen tatt på sin kappe, og de må svare på spørsmål rundt det.

Han tror ikke det blir forsinkelser som på Rauma bru.

– Nei, det tror jeg ikke vil skje. Nå er vi over vann og kan derfor følge mye bedre med fundamentet, så jeg tror ikke vi skal få noen overraskelser.

Respekter lysreguleringen!

Stabursvik sier at det vil være lysregulering i hele anleggsperioden fram til oktober

– Vi ser at folk kjører på rødt, bare fordi de ikke ser motgående trafikk. Dette skape rot for sensoren. Lysregulering er satt opp slik at det er en makstid med grønt lys på fire minutt. Dersom det går mer enn ti sekund før neste bil vil det bli rødt. Vi har også sett folk som har sovnet mens de venter og de mister da det grønne lyset og må vente i to omganger. Og kjør forsiktig forbi oss når vi jobber!

Reistadbrua skal få nytt rekkverk med nytt sementfundament. Da må det gamle vannmeisles bort og det medfører mye støy. Nå blir det to ukers pause i det verste bråket. Foto: Hogne Bø Pettersen
Arbeidet med å bytte ut betong og rekkverk på Reistadbrua på Vågstranda er nødvendig, men Statens vegvesen beklager at innbyggerne ikke ble informert på forhånd om bråket. Rune Stabursvik fra BMO Entreprenør AS borer under Marius Løkås Ankjells vaktsomme øyne. Foto: Hogne Bø Pettersen