22-åringen fra Åndalsnes toppet medaljepodiet etter lørdagens parallell-renn. Og Sivert Hole hadde som mål å ta nok et NM-gull under søndagens sprintrenn. Det lyktes han ikke helt med. Resultatlistene viser en tredjeplass denne gangen, totalt flere sekund bak vinneren Amund Møster Haugen fra Fjellguten Skilag. Henrik Buck Bryn, som kjører for Hagahogget Låmlag, ble nummer to i klassen senior 22 år og eldre.

- Burde kanskje vært avlyst

Det er et resultat han langt ifra er fornøyd med.

- Nei, dette var ikke helt som planlagt.

- Men det var jevnt?

- Det var ekstremt masse vind i dag, noe som ble veldig avgjørende. Det ble på en måte ikke like forhold for alle. Vinden hadde alt å si, konkluderer Hole, samtidig som han forsøker å akseptere at slik er det av og til.

-  Vi driver med uteidrett, så kan man kan egentlig ikke klage over vær og vind. Men rennet i dag burde nesten vært avlyst. Det ble vurdert, men vi forsøkte å framskynde alt litt, slik at vi fikk starte tidligere. Men jeg var en av dem som kjørte sist, da det var mest vind.

- Hvilke følelser sitter du igjen med nå?

- Jeg sitter igjen med litt blanda følelser. Jeg må prøve å ikke la dagen i dag ødelegge. Jeg får ta med meg det som er bra; jeg vet hva jeg kan og det fikk det ut i rennet i går, der det var like forhold. Men sånn er det, uteidrett er ikke alltid like rettferdig, konkluderer han.

NM i bakketelemark ble arrangert på Haukeli i Telermark. Hole reiser om få dager videre til Frankrike for å kjøre worldcup.