Politiet mener vedkommende ikke hadde kontroll over hundene sine. Derfor har de bøtelagt hundeeieren. 10.000 kroner er størrelsen på bota. Alternativet er fengsel i 20 dager.

Åndalsnes Avis skrev om saka sommeren 2013. Tommy Sæther hadde en flokk ungsauer som han slapp på beite i Vermedalen i slutten av mai. I etterkant fant han en ihjelrevet sau og en som hadde falt i elva. Det ble straks klart hva som hadde skjedd – at det var hunder som hadde ført til at flokken ble skremt; at sau ble bitt i hjel.

Verma beitelag besluttet å ikke anmelde forholdet. Heller ikke saueeier så noen grunn til det etter som hundeeier la alle kort på bordet – ville gjøre bot for skaden. Men rovviltutvalget i Rauma ville det annerledes. De mente dette var en viktig prinsippsak som måtte anmeldes til politiet. Fire av de fem i rovviltutvalget stemte for å anmelde saka.

Nå har altså politimesteren i Møre og Romsdal avsagt sin dom over hendelsen. Hundeeier blir forelagt en bot på 10.000 kroner med bakgrunn i brudd på hundeloven. Konklusjonen er at vedkommende ikke har hatt kontroll på hundene; noe som igjen førte til at tre sauer ble drept.