Oppdatert kl. 10.19: Vegen er åpen igjen etter å ha vært sperret mens bilberging pågikk. Det var omkjøring via Raknem/Sæbø.

Politiets alarmsentral ble varslet om trailervelt ved Måna bru i natt kl. 02.45. Det var sjåføren, som utrolig nok var uskadd, som selv meldte om ulykken.

Flere biler fra Rauma brannvesen og ambulanse kom fort til stedet, men politiet rykket ikke ut da det ikke var personskade og vegen ikke var sperret på ulykkestidspunktet.

Trekkvogna eies av sjåføren selv, mens hengeren som var lastet med 20 tonn fisk, eies av Bring. Lasten kom fra Fosnavåg og var på veg til Gardermoen.

- Jeg må innrømme at jeg var redd og sekundene ble lange, sa sjåføren. - Årsaken var det glatte føret, fortalte en beveget sjåfør, som var redd for å få hele lasten over seg, da vogntoget braste ned i Måna elv.

Trekkvogna ble vridd under brua, og omlag 150 liter diesel rant ut i elva. Sjåføren håper at lasten kan bli berget.

Noralf Vold som er nærmeste nabo til brua, hørte braket og kom først til stedet. Han fryktet det verste, da han så kun hengeren og ikke trekkvogna som var skjult under brua. På slikt føre med isete veg og nysnø, har Vold hørt mange smell når biler har mistet veggrepet.

- Tilsvarende ulykker har skjedd på samme stedet flere ganger tidligere, men heldigvis ikke de siste åra, forteller Vold, som frykter at dette ikke er siste gangen.

Flere som kom til stedet hadde sterke meninger om det farlige ulykkespunktet, og frykter at liv må gå tapt før utbedring vil skje på den farlige vegen over brua.

Vassverket ble også tilkalla etter at flere bergingsbiler fra Straumen kom til stedet. Vassverket vil vurdere stenging av vannet under selve bilberginga, da hovedledningen mellom Sæbø og Vold som er festet til brua også ble skadd.

Vegen vil sannsynligvis bli stengt under bilberginga som pågår tidlig lørdagsmorgen.

Fra bergingen i morges. Foto: Tormod Lien
Foto: Tormod Lien
Tormod Lien
Foto: Tormod Lien