Leder ved politiets operasjonssentral i Kristiansund, Rolf Anders Korstad, sier de fikk meldingen fredag cirka klokka 16.

- Det var viltnemnda i Rauma som ringte inn tipset på vegne av noen som skal ha observert en moskus ikke langt fra hoppbakken i Isfjorden, i Furulia. Vi varslet Thomas Rødstøl i Statens naturoppsyn, men han har ikke funnet noen moskus, sier operasjonslederen.

- Nei, dette er ikke noe vi foreløpig bruker mye ressurser på. Det er fordi jeg også har fått en telefon fra en saueeier i området som forteller at han har en stor villsau som er brun og raggete. Det var ei dame i Isfjorden som meldte inn observasjonen. Det kan ha vært den store villsauen hun har sett, sier Rødstøl, rådgiver i SNO.

Men han avfeier ikke tipset.

- For det er på denne tida av året den "bruker" å komme?

- Ja, det er det. Så det kan godt ha vært moskus hun har sett. Jeg har ikke lett etter spor, jeg har kun vært i området og sett om det er moskus der, svarer Rødstøl og legger til at de vet at det er moskus i fjellområdene nå.

- Det er meldt om seks-sju dyr. De er blant annet observert ved Sandgrovbotnen. De er observert både samlet og delt, sier han.

- Det er ikke mange dagene siden det var observert moskus lenger inn i Isfjorden også?

- Ja, det var oppe ved Glutervatnet. Men da er de fortsatt på fjellet, og det er et visst håp om at de snur og vandrer tilbake til moskusland.

- En moskus i Furulia er ikke usannsynlig?

- Nei da, det kan skje det. Det virker som dyr som kommer ned til bebyggelse bare er ute på vandring og går dit nesa peker. Men som sagt vi bruker ikke mye ressurser på dette tipset ennå. Vi avventer om det kommer flere tips, sier Rødstøl som oppfordrer folk til å ta kontakt om de ser moskus i lavlandet.