Onsdag fikk de fleste pengene de hadde til gode på konto. I Rauma var det i 2014 totalt 4690 skatteytere som i sum skulle betalt cirka 397 millioner kroner i skatt. De betale nærmere 430 millioner. 3725 skatteytere i Rauma fikk igjen på skatten; i gjennomsnitt 10.780 kroner hver.

De som må betale restskatt må betale i gjennomsnitt 12.127 kroner i Rauma.

De fleste

Hele 87,9 % av alle lønnstakere og pensjonister i Norge får skatteoppgjøret sitt nå. Aldri før har så mange fått skatteoppgjøret sitt i første pulje. Én av grunnene til det er at rekordmange har levert selvangivelsen sin på nett.

– De aller fleste lønnstakere og pensjonister er elektroniske brukere som mottar og leverer selvangivelsen sin på nett. Disse mottar også skatteoppgjøret sitt elektronisk. Og de aller fleste kommer med i første pulje som er nå i dag, sier avdelingsdirektør for fastsetting Per Helge Rise.

1,5 milliard i Møre og Romsdal

I Møre og Romsdal er det 167 583 skatteytere som får skatteoppgjøret sitt i disse dager.     133 540 lønnstakere og pensjonister har penger til gode, og får i gjennomsnitt igjen 11 303 kroner.  261 43 skatteytere må betale en restskatt på gjennomsnittlig 13 264 kroner.

Hvem må vente på skattepengene? Per Helge Rise presiserer at det er noen som fortsatt må vente på skatteoppgjøret sitt, og at det ikke er mulig å gi noen eksakt dato for når deres oppgjør vil være ferdigbehandlet.

– Selvstendig næringsdrivende og deres ektefeller får ikke skatteoppgjøret sitt før tidligst  5. august. Det samme gjelder de som har levert selvangivelsen på papir, søkt om leveringsutsettelse eller har en selvangivelse som rett og slett har blitt plukket ut til kontroll, forteller  Rise.

Neste oppgjør er 5. august. Deretter blir det løpende oppgjør frem til 14. oktober.