Etter at festivalcampen forsvant har mange savnet et overnattingstilbud. I år har det kommet i form av Podtown.

Omreisende

En pod er opprinnelig en idé som kommer fra Japan. Her har man liten plass og mange folk, så hotell med kapsler hvor folk sover har dukket opp mange plasser.

Nå har Eirik Kalve startet et omreisende hotell i form av slike poder, som ser ut som containere med vindu.

Til sammen har RaumaRock da fått 128 ekstra sengeplasser, i form av 80 enkeltpoder og 24 dobbeltpoder.

Alt står på parkeringsplassen til Rauma kulturhus.

Minimalisme

Etter at Åge Aleksandersen var ferdig på RaumaRock vandrer jeg opp til bobilen som fungerer som resepsjon og får nøkkelkortet.

Vi låser oss først inn i en liten gang, og deretter kryper vi opp i poden. Poden er kort og greit bare en seng, men det er som å sove i slike kapsler som man ser i science fiction-filmer.

På veggen er et panel for å låse opp og igjen døren, styre ventilasjon og aircondition og ikke minst lys.

Det ligger også øretelefoner der slik at man kan få lyd fra mini-prosjektoren som henger i taket.

Selv fikk jeg ikke denne til å fungere da jeg koblet mobilen til, men tanken er at du kan dra ned gardinen, og bruke den som lerret.

Sov godt

Personlig har jeg ikke klaustrofobi, men jeg vil kanskje ikke anbefale en slik pod til de som måtte ha det. Men det at du kan åpne opp vinduet kan være til god hjelp, slik at veggene ikke presser seg inn.

I løpet av natten sover jeg godt. Det er hotellstandard på sengen, og den eneste uroligheten jeg merker er dersom noen slamrer en dør i samme container som jeg sover i.

Romskip

Morgenen etter kryper jeg ut av poden min, klatrer ned trappen og tar på meg skoene. Romskipsfølelsen er der fortsatt, og hele opplevelsen er egentlig ganske kul.

Jeg tror jeg tar den poden resten av festivalen også. Jeg er spent på om dette kan ta av andre plasser i landet også.

Selv om utsikten i podtown under RaumaRock kanskje ikke er den mest interessante, ser man muligheten til at man kunne satt podene på en spektakulær plass. Foto: Hogne Bø Pettersen
Til sammen er det 128 sengeplasser, fordelt over 80 enkeltpoder og 24 dobbeltpoder. Så om du har pod og blir heldig på festivalen har du muligheten til dobbeltseng ... Foto: Hogne Bø Pettersen