Da den gamle hytta til Isfjorden Frilynte Ungdomslag knakk sammen under snømasser for et par år siden, var det på mange måter trist. Men hytta var gammel og shabby og ble lite brukt, innrømmer leder for ungdomslaget, John Oshaug.

Boret etter vann

Desto mer brukt ser det ut til at den nye hytta kan bli.

Den er reist for forsikringspengene som ble utbetalt, samt en hel del dugnad.Når det først skulle bygges så skulle det gjøres skikkelig, bestemte man seg for.I stedet for bare å fortsette med den gamle brønnen, så ble det boret etter vann, for eksempel.

Fullt utstyrt

Ungdomslaget satser nemlig på å få leid ut hytta en hel del, og da er usikkerhet rundt vann noe man ikke ønsker.

Nå kan ungdomslaget friste med ei hytte til 18 personer, med moderne fasiliteter, som innlagt vann, toalett, dusj og strøm.Det er solcellepaneler og et aggregat som sørger for det siste, i et 12 volts anlegg. Men Oshaug håper at det kan komme permanent strøm opp i Vengedalen om ikke altfor lang tid.– Ledningsopplegget i hytta er laget med tanke på framtidig 240 Volts anlegg. Og det er elever ved andre året elektro på Rauma videregående skole som har gjort akkurat den jobben, forteller Oshaug.

Skal ha pubkvelder

Ungdomslaget har meldt seg inn i Åndalsnes og Romsdal reiselivslag, og tror hytta kan være attraktiv å leie for mange.– Lærerne ved Isfjorden skole skal for eksempel ha avslutning her, og vi tror mange vil kunne arrangere noe med utgangspunkt i hytta, sier ungdomslagslederen.Han innrømmer at ungdomslaget ikke har vært så veldig aktive den siste tida. Det skyldes at det meste av tid og krefter har gått med til å ferdigstille den nye hytta, som ligger omtrent midt mellom bommen og parkeringsplassen i Vengedalen.– Nå skal vi komme i gang igjen med å arrangere uformelle pubkvelder i ungdomssalen i Isfjorden, blant annet. – Vi trenger både inntekter og engasjement i laget, sier Oshaug.

Åpen dag

Kommende søndag skal laget ha åpen dag og vise hytta fram.

– Alle som kommer skal få kaffe og svele.Oshaug er spent på hvordan den nye hytta blir tatt imot.– Økonomisk klarer vi oss om vi ikke får leid ut hytta noe særlig, men det er klart det er en fordel med litt inntekter. sier han.

12 volt. 8 av de 18 sengeplassene finnes på loftet. Her ser vi også kassa som inneholder batteriene til solcelleanlegget. I tillegg er det agregat som kan spe på med strøm i ledningene. Foto: Anders Hagen
Up to date. Nytt kjøkken og nye møbler gjør at hytta møter alle moderne krav til komfort og anvendelse. På sikt har John Oshaug og ungdomslaget planer om å lage grillplass utenfor også. Foto: Anders Hagen