Denne uka holder både Tindestua, Tindesenteret og klatreveggen stengt. Det opplyser Norsk Tindesenter på Facebook.

Grunnen til at de skal holde stengt en uke, er på grunn av oppussing, forbedring av lokalene og omskruing av klatreveggen.

– Stengingen skjer i forbindelse med at vi blir et besøkssenter. Vi skal ha en åpning neste fredag, sier daglig leder for Norsk Tindesenter, Mette Rye til ÅA.

Vil få utviklingsmidler

Fredag neste uke vil det bli en storstilt åpning av milepælen for Norsk Tindesenter.

– Vi shiner opp og vi gjør om på utstillingen. Arbeidet med å bli et besøkssenter har akkurat begynt og noe vi skal holde på med og utvikle over tid. Vi gjør noen grep nå, sier Rye.

Hun forteller videre at de vil få utviklingsmidler hvert år og at de kommer til å forbedre og utbedre noe hvert år fremover.

Å bli et besøkssenter har vært et ønske over lang tid, lenge før senteret ble bygd.

Tindesenteret holder stengt denne uka, men stengingen vil være kortvarig. Foto: Trond A. Alund

– Det er utrolig deilig at vi nå får dette på plass. Vi har lyst å vise alle på åpningen at klatremiljøet og miljøvern går som hånd i hanske. Vi har også vært med på å utvikle et digitalt læringsverktøy, sier Rye.

– Hva blir den største endringen?

– Opp trappa til museet, vil det komme en 3D-modell av fjellene i området. Det er nok den største forskjellen, sier hun.

Markering

Å være et besøkssenter innebærer at Tindesenteret har ansvar for formidling knyttet til Nasjonalparken og omkringliggende naturområder og verdier.

Tindesenteret formidler historien om bratt friluftsliv og skal inspirere til friluftsliv, gi kunnskap om naturen og informasjon og veiledning knyttet til Reinheimen Nasjonalpark og Norges nasjonalparker og vern av natur både nasjonalt og internasjonalt.

Markeringen neste uke vil foregå i to deler. På formiddagen er det for inviterte gjester, mens på ettermiddagen vil det være åpent hus, med foredrag og sosialt samvær.