Sjøl er han overrasket over at den vel to minutt lange filmen har fått så mye oppmerksomhet som den har fått.

– Den har tatt av siden jeg begynte å delen den. Det er skikkelig artig å se, sier han og ramser opp ei rekke internasjonale medier som har delt den på sine sider.

Se filmen her

– Australias største avis

– My express, Australias største avis har delt den. Det har også One News Page, Yahoo.com og msn.com. I tillegg vet jeg at LiveLeak og San Francisco Gate viser den. Det er også flere, men jeg har ikke oversikten her nå. Flere medier i Asia viser den, og jeg vet at det er flere som ønsker å vise den. For eksempel så kommer muligens The Guardian til å vise den, sier en engasjert Boman som har dronefilming både som levebrød og som hobby og lidenskap.

Han tror rekkevidda kan bli enorm.

– Det er jo selvfølgelig vanskelig å måle, men jeg vil anslå at den sikkert bikker millionen i antall delinger. Det er veldig artig, sier Boman som er opprinnelig fra Åndalsnes, men som har bodd de siste 15 åra i Ålesund.

Fikk avtale med Vegvesenet

3. mai tok han turen ens ærend for å oppfylle en drøm han har hatt lenge.

– Å filme brøytinga av Trollstigen har jeg lenge hatt lyst til. Jeg fikk gjort meg en avtale med Statens vegvesen om å få sitte på opp, forteller Boman og legger til at han ikke tror hvermannsen får slike avtaler.

– Jeg er kommersielt lisensiert droneoperatør fra Luftfartstilsynet. Jeg har også alle sertifikat i orden. Og jeg hadde nok ikke kommet til å filme hadde det ikke vært for et godt samarbeid med Vegvesenet, sier Boman som er over seg over hvor heldig han var med været.

– Det ble helt fantastisk bra, sier han og forklarer at dronen var omtrent fem meter fra snøsprøyten fra brøytebilen som jobbet nede mellom de fem- seks høge brøytekantene.

– Jeg synes det først og fremst er artig med internasjonal oppmerksomhet og at det er heimplassen min som får den. Jeg håper det kan bidra til økt turisttrafikk, sier filmskaperen som tror videoen fascinerer fordi den trigger nysgjerrigheten.

– Det er vakkert landskap, men i tillegg et krevende arbeid, sier han.