Klesbutikken åpnet i mars 2016. Nå halvannet år etter, gir de seg.

– Det gikk bra første halvåret. Så roet det seg ned til vinteren. Omsetningen gikk litt opp igjen til sommeren slik at vi lå på balanse. Nå stopper vi det før minustallene kommer til vinteren igjen, sier Sønderland.

Tok grep

Sammen med kona, Kjersti Sønderland, tok han initiativ til etableringen av butikken. Det gjorde han for å unngå at butikklokalene skulle stå tomme etter at klesbutikken Combo Fashion la ned i samme lokaler i 2015. Sønderland har drevet IKT Support de siste 12-13 åra. Han er også eier og initiativtaker bak restauranten Bakgården thai, som ligger i samme bygård. Han eier Jernbanegata 6, Vollan 5 og deler av Vollan 4, - som inkluderer de tre butikklokalene.

– Prøver og feiler

– Poenget mitt med både klesbutikken og restauranten er å få inn husleie slik at jeg kan betjene bygningsmassen, - holde den ved like. Og så er jeg veldig glad i thaimat, sier han og ler.

For Sønderland tar ikke opphøret av butikken så tungt.

– Det er bare penger, og det bryr jeg meg ikke om, da jeg har større glede av å skape noe. Man må prøve og feile, og så går det gale av og til, sier han videre.

– Bryr du deg ikke fordi du har mye penger?

–Nei, det har jeg ikke. Selvfølgelig så taper jeg penger på dette.

– Hvor mye da?

– Jeg vil ikke gå inn på sum, men jeg taper nok, svarer han.

Klesbutikk - mindre kontroll

Han sier det sier seg sjøl at omsetningen ikke er god nok i klesbutikken, spesielt på vinterstid.

– Men å drive klesbutikk har også gitt oss en helt ny erfaring. Det er en helt annen måte å drive på, leverandørene sitter med mye makt. Man har rett og slett mindre kontroll over hva som foregår, forklarer Sønderland som avviser at lokalene har noe med resultatet å gjøre.

– Dette er et av de bedre lokalene på Åndalsnes. Det er midt i gata og har store gode vindu.

Sønderland ønsker ikke å gå inn i noen ny sentrum versus Øran- debatt, men sier han ser at handel i begge områder lider av at handelen er for spredt.

– Det er ikke noe å gjøre noe med, men det er dumt at det er blitt slik, sier han.