I fjor skapte Gledessprederne julestemning for 55 gjester på Grand Hotel Bellevue. I år gjentar de suksessen fr tredje året på rad.

- I 2014 hadde vi 40 gjester på julefeiring Grand Hotel Bellevue på Åndalsnes hvor gjestene ble tatt godt imot og fikk ta del i en tradisjonell julefeiring med julemat, julegaver, hygge og kos. I 2015 kom enda flere. Vi i gruppen samlet oss i oktober og bestemte oss for å få til dette igjen, forteller Gledessprederne i en pressemelding.

Vil spre glede

Målet er å spre glede.

- Vi er mennesker som har opplevd mye glede her i kommunen, og vi ønsker å gi litt glede tilbake til medmennesker her hjemme.

Med hjelp fra frivillige og offentlige organisasjoner vil de invitere folk som har godt av dette.

- Gjestene vi vil arrangere denne julefeiringen for er de som ikke ser frem til deres vanlige julefeiring. For de som ikke har noen å feire jul sammen med. For de som sliter med få alt til å gå rundt i julen. Vi vil avlaste disse menneskene, enten de er eldre, unge, familier, par og enslige, forteller gruppa.

Julefeiring i seg selv skal være tradisjonell og hyggelig.

- Tonen skal være lett og uformell med underholdning og trivelig samvær før og etter selve julemiddagen, forteller de.

Setter ut bøsser

Juleferiringen blir i år som tidligere gratis for de som kommer.

- Det klarer vi å få til fordi det var så mange giverglade mennesker som støttet prosjektet. Grand Hotel Bellevue bidrar stort og lar oss låne deres lokaler.

Innetektene går til mat og drikke.

- Og kanskje gaver om det blir donert for få gaver i forhold til antall gjester. For å få dekt utgiftene kommer vi til å sette ut bøsser på butikker som vil hjelpe til. I tillegg vil vi legge til rette for at bedrifter og privatpersoner kan gi donasjoner. Donasjoner i form av julegaver og penger. I 2014 var det mange gaver. I 2015 var det ikke det. Vi vil derfor fokusere på det, forteller Gledessprederne.

Overskuddet vil de spare for å kunne gjenta den alternative juleferingen i 2017.

Vil ha flere på laget

Bak navnet "Gledessprederne" står Marion R. Skjegstad, Rigmor Hoem, Julia K. Kays, Kari Skare, Heidi-Beate Sødahl, Jørgen Heen Brovold, Samantha Louise Kays, Kristina Mittet Bjerkeli, Trude Grødal Rosenfors, Kristian Sølsnes, Jøran Rypdal, Preben Mittet, Silje Grødal Rosenfors og Thomas E. Trana.

De vil gjerne ha med seg flere på laget.

- Du kan være med å legge noe i bøssene i setter ut på matforretninger i forkant av jul, eller du kan gi en gave og putte den i gavekassene våre. Du kan også hjelpe oss å finne personer som hadde hatt godt av å feire jul sammen med oss, oppfordrer gruppa.

God stemning på juleferingen i fjor. Foto: Thomas E. Trana
Julefeiringen i fjor foregikk i pynta lokaler hos Grand Hotel Bellevue. Foto: Thomas E. Trana