Designutmerkelsen ble overrakt onsdag ettermiddag på Norsk design- og arkitektursenter (Doga). Utdelingen skjedde i forbindelse med Transform 2016, som arrangørene mener er "landets viktigste møteplass for arkitektur- og designbransjen, næringsliv og offentlig sektor".

- Det tar helt av dette, sier en tydelig glad Heidi Leren, industridesigner og daglig leder av Anunatak, på telefon fra Oslo. - Dette er rett og slett til å bli stolt av. Det er veldig artig for Anunatak, Grande, Plasto og for næringslivet i Rauma. Dette er et resultat av det næringslivet har holdt på med over lang tid. For det handler om å skape møteplasser, ha dialog, utvikle, tenke nytt og sette sammen gode team.

Fra egen bransje

For Leren er det ekstra stas å motta designprisen på nettopp Doga, som står bak premien - hennes bransjes møtested.

- Jeg kan ikke si annet enn at det gjør meg veldig stolt å være her i det miljøet som jeg kommer fra, sier Leren.

Det er Anunatak som har designet garderobekroken med navnet Hlín. Hlín er et innovativt samarbeid mellom Grande, Anunatak, skolemøbelprodusenten Offinn i Vestnes og Plasto. Garderobekroken Hlín er designet for å redusere risikoen for tragiske kvelningsulykker ved småskoler og barnehager.

Alle de fire bedriftene var representert i Oslo under overrekkelsen onsdag. .

Les også: Hlín-kroken er "Årets produkt"

Grande-sjefen stolt

Grandes daglige leder, Torbjørn Grande, sier dette til Åndalsnes Avis før prisutdelingen:

- Dette er stor stas - i likhet med den prisen vi fikk på fredag. Dette er en annen type pris som handler om design og utforming, sier Hjelden like før han og de andre bedriftene som har skapt og produsert Hlín-kroken, skal opp på podiet for å motta utmerkelsen.

Les også: Produksjon av 10.000 kroker er i gang

Færre tragiske uhell

Thea Mehl er prosjektleder for designutmerkelser i Norsk design- og arkitektursenter, som står bak prisene. Hun uttaler dette i en pressemelding fra Doga:

- Grande Fabrikker har sammen med en underskog av lokale aktører designet et trygt og funksjonelt alternativ til dagens krokløsninger som kan bidra til at vi får færre tragiske uhell i landets barnehager.