Kasper og Emil begge fra Rauma, har vist seg frem for forbundstrenere og har fått gode tilbakemeldinger.

-Det er utrolig kjekt å få trene sammen med de beste møringene, trønderne og nordlendingene på mitt alderstrinn. Jeg har lært mye og har fått et innblikk i hva som kreves for å bli landslagsspiller. Det hadde naturligvis vært kjekt å bli tatt ut til landslagssamlingen i Skien i august, sier Kasper.

Han og Emil var mer fornøyd med at jeg fikk være med på talentleiren enn at de var skuffet over at det ikke blir landslagssamling på duoen om halvannen måned.

Fortjent

Både Kasper og Emil fikk bevist at de fortjente å være med på talentleiren som var forbeholdt de beste 2003-modellene fra Sunnmøre i vest til Finnmark i nord.

De to var både spente og forventningsfulle da satte kursen for Orkanger som hvert år er vertskap for disse samlingene.

Bjermeland Uhlen og Grøvdal Sæter oppdaget fort at det er betydelig høyere nivå på disse samlingene enn det de er vant med fra kretsserien og den hjemlige treningshverdagen.

Mange gode spillere

-Dere er her fordi dere har markert dere på klubblaget, sonekretssamlinger og eventuelle andre tiltak. Samtlige som har fått muligheten, er her fordi dere har kvaliteter som er spennende. De aller fleste har et godt utgangspunkt for å komme langt dersom treningsiveren er stor nok og dere er villige til å gjøre den treningsjobben som må ligge i bunn for å ta nye steg. Det er opp til dere selv, sier Geir Nicolaysen som har ansvaret for talentutviklingsarbeidet i regionen.

Blir fulgt opp

Trønderen er tydelig på at de som ble veid og funnet for lett til 2003-modellenes aller første landslagssamling i Skien, vil bli fulgt opp fremover. Både i form av regionale landslagssamlinger og andre tiltak.

De som viser fremgang og god utvikling kan få sjansen på landslagstiltak på et senere tidspunkt.

Geir Nicolaysen kunne opplyse at det erfaringsmessig er en god del utskiftninger. Han sa at det er mulig å spille seg både inn ut av troppen fremover.

Fikk nyttige referanser

-Jeg var på forhånd forberedt på at nivået var høyt. Det beste med samlingen var at jeg lærte mye, kameratskapet og det sosiale. Både jeg og Emil fikk nye venner, sier Emil.

Både han og kameraten er av det aktive slaget og er med på mye forskjellig. Førstnevnte både spiller håndball, fotball, klatrer og liker å gå i fjellet.

Guttenes allsidighet er helt klart et pluss i forhold til å fortsette utviklingen. De fikk mange gode råd.

Men det viktigste rådet fra trenerne var at de etter hvert har fokus på styrketreningsbiten. Det med tanke på at håndball har blitt en idrett hvor det jevnt over kreves god fysikk for å hevde seg.