4. juledag ble det en akefest av de sjeldne i Vengedalen. Da stengte like godt styrelederen vegen for trafikk i to timer, og åpnet for god, gammeldags aking.

Det hele ble bare publisert på Facebook, men likevel møtte mer enn 60 personer opp, fordelt på drøyt 50 kjelker, akebrett, sleder og annet det gikk an å renne på.

Og så bar det utfor.

Her er noen av deltakerne kommet i mål etter en aketur ned Vengedalsvegen, fra parkeringsplassen, 4. juledag Foto: Frode Bredeli Aarsbog

- Det går fortere og fortere dess lenger ned du kommer, sier Aarsbog, som sjøl tok kjelken fatt og prøvde løypa - eller rettere sagt Vengedalsvegen - fra parkeringsplassen og ned til bommen. En aketur på 4 kilometer. Slå den.

- Jeg har skrapt vegen så godt som mulig i det siste, uten å bruke sand, sier Aarsbog, som ikke bare er styreleder for Vengedalsvegen, men også utfører brøytinga av den.

Aarsbog utelukker ikke at akefesten kan bli gjentatt, allerede denne vinteren.

- Men det kan gjerne bli en tradisjon 4. juledag også. Vi har gjort dette en gang før, men da bare med noen få inviterte. I fjor var det jo ikke snø, så da gikk det ikke, sier den lekne styrelederen.