Loven åpner for at «Alle som har stemmerett kan klage over forhold i forbindelse med forberedelsen og gjennomføringen av valget i det fylket/den kommunen vedkommende er manntallsført».

- Det er så mange negative kommentarer som blir lagt ut om valget, og mye av dem er ikke fine. Det er bedre å gjøre noe med det ved å bruke klageretten man har på valget, sier hun.

- Hva var feil med gjennomføringa?

- Det var lite opplysninger i forkant av valget, og at Marit Nauste trakk seg da valgresultatet var klart. Hun bestemmer seg for én ting, og trekker seg når hun har bestemt seg for noe annet.

- Og hva var feil med resultatet?

- Det at Lars Olav Hustad settes inn som ordfører når han ikke har vunnet valget. Han har ikke fått flest personstemmer.

Vil ha omvalg

Hun vil ha nytt valg i Rauma.

- Tror du det er mulig å oppnå noe med klagen?

- Jeg håper det. Nå blir det mest sannsynlig også startet en underskriftskampanje av oss som er uenig om valget. For jeg står ikke alene om å klage. Det er mange av oss, sier hun.

Amper stemning

Bruaset liker ikke at stemningen etter valget har blitt amper.

- Jeg synes ikke det er så kjekt at alle skal være så negative og så kvasse. Nauste har lagt opp til det sjøl, men det finnes andre måter å gjøre dette på.

Bruaset er ikke politisk aktiv. Men etter forrige valg bestemte hun seg for å stemme i år:

Klage over valgoppgjøret ved kommunestyrevalg må fremmes innen sju dager etter at valgoppgjøret er godkjent i kommunestyret.

Kommunestyret i Rauma konstitueres tirsdag 13. oktober.