Mandag kveld møter han opp ved foten av Nesaksla med sekken full av utstyr for ei hel natt under åpen himmel.

- Jeg gleder meg. Det skal bli skikkelig kjekt å bli bedre kjent med speiderne som har ordnet og fikset alt rundt overnattinga på Nebba. Godt jobba av speiderne som også skal overnatte, sier ordføreren.

- Du føler deg kanskje litt sånn som Lars Monsen nå da?- He, he. Nei, kanskje mer som Truls Svendsen, svarer ordføreren og ler godt.

- Kan bli vind

- Og nå har du sjekket værvarselet ofte de siste dagene?- Nei, faktisk ikke. Ikke før mandag formiddag. Og da ser jeg at det blir en del vind i løpet av kvelden og natta. Men det går nok bra, tror ordføreren.

- Når overnatta du ute sist vinterstid?- Sju-åtte år siden, tenker jeg. Da jeg var i Heimevernet. Og så ble det noen netter, blant annet i snøhule, da jeg tok grunnfag i kroppøving. Jeg er ikke helt grønn som friluftsmenneske, vet du, sier han og smiler.

- Nå har jeg akkurat vært i butikken Friluftslek AS på Åndalsnes hvor jeg har fått med meg sovepose, liggeunderlag og en del anna utstyr som jeg skal teste ut til natta. Alt dette får Frivillighetssentralen etterpå slik at det forhåpentligvis kommer mange andre til nytte, sier Lars Olav Hustad.