– Vi forventer mer omikronsmitte

Mer smitte forventes, men sykdomsforløpet er mildere enn tidligere. – I tillegg er det et magevirus som går nå, opplyser kommuneoverlegen.

HENGER ETTER: – Nasjonalt sett er 90 prosent av smittetilfellene snakk om omikron. Mens for Møre og Romsdal utgjør omikron 37 prosent av smitten. Så vi ligger litt etter, og vi forventer mer smitte fremover, sier kommuneoverlegen Jon Sverre Aursand.  Foto: Lis Homdal

Nyheter

– Status nå er at vi i Rauma er på grønt nivå når det gjelder skoler og barnehager. Vi tar løpende vurderinger av situasjonen ut ifra smitteutviklingen i dialog med skole- og barnehageledere. Vi vil sette inn tiltak hvis endringer tilsier dette. Samtidig legger vi opp til å sikre oss nok hurtigtester til skoler og barnehager, så vi har dette liggende hvis behovet oppstår, forteller kommuneoverlege Jon Sverre Aursand etter regjeringens lettelser annonsert torsdag kveld.