Tråkker til - hele året gjennom

– Det er bare å kle seg som en førsteklassing i dag, sier Solveig Blindheim. Hun og kollega Knut Wærås sykler til jobb ved Isfjorden skole året rundt.

Investerte i EL-sykkel: – Nå går det like fort i både mot- og medvind, sier 27-åringen fra Oslo. For om lag ett år siden startet hun i lærerjobb på Isfjorden skole, men bor på Åndalsnes. Hun har valgt å ikke ha egen bil, og tar transportetappene på sykkel som en selvfølgelig del av hverdagen.   Foto: Ellinor Rørvik Lothe

Nyheter

På det som kjennes som en av høstens våteste morgener til nå, svinger Solveig Blindheim inn på Isfjorden skole. Klokka har så vidt bikket halv åtte. Det er mørkt som svarte natta fortsatt. Og det høljregner. Men bak den sterke lykta på sykkelen, og under både lue, hjelm, refleks og fullt regnhyre, er Solveig Blindheim blid som ei sol. Dette er hverdagen for 27-åringen som bor på Åndalsnes og jobber i Isfjorden.