Ålesund politianmelder og stenger restaurant – tolv nye smittede i kommunen torsdag

Ålesund kommune stenger restauranten Toldboden for brudd på smittevernregler, og selskapet bak politianmeldes.

– Utbruddet i Ålesund kommune er det mest alvorlige hittil i pandemien. Og det har aldri vært flere innlagte på sjukehus med koronavirus fra Ålesund enn det er nå, sier ordfører Eva Vinje Aurdal til Sunnmørsposten torsdag kveld.  Foto: Halvard Alvik/NTB

Nyheter

Ålesund kommune stenger restauranten Toldboden for brudd på smittevernregler, og selskapet bak politianmeldes.

Torsdag ble det meldt om tolv nye smittetilfeller i kommunen. To av tilfellene knyttes til Toldboden, som torsdag ble stengt for brudd på smittevernreglene.

Smitterekord i Ålesund – 17 nye registrerte tilfeller

Det er registrert 17 nye smittetilfeller i Ålesund det siste døgnet. Aldri før har så mange blitt registrert smittet i kommunen på ett døgn under pandemien.


– Vi har aldri hatt så mange smittede før i Ålesund. Hovedsakelig er dette smitteveier som stammer fra Toldboden, sier ordfører Eva Vinje Aurdal.

Åtte av tilfellene torsdag knyttes til utbruddet ved Vard Brattvåg, mens ett tilfelle trolig er relatert til et utbrudd som er tilknyttet Stranda kommune. Det siste tilfellet har foreløpig usikker smittevei. Vedkommende er isolert, og nærkontaktene er satt i karantene, opplyser kommunen.

Ordføreren sier at kommunen har mottatt mange urovekkende tilbakemeldinger om smittevernet på Toldboden. Ifølge kommunen har restauranten utvist grov uaktsomhet ved å ikke følge smittevernreglene i tilstrekkelig grad.

Restauranten må holde stengt i én uke, og selskapet som står ansvarlig for Toldboden, er politianmeldt for brudd på smittevernreglene.

Minst 53 smittetilfeller i Ålesund og andre kommuner er tilknyttet utbruddet på Toldboden, ifølge kommunen.

Driverne av Toldboden ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK. NTB har ikke lyktes å komme i kontakt med dem.

Ålesund, Sula og Giske innførte nylig strenge koronatiltak. Blant annet måtte kultur- og underholdningssteder stenge, mens arrangementer og skjenking ble forbudt. Tiltakene gjelder fram til 10. mai.