Håpte på fem tusen – ble det dobbelte

– Nå kan det kanskje bli en togtur på oss, sier Jenny Brøstet, en av brukerne på Dagsenteret for demente som fikk 10.250 kroner etter loppemarkedet.

Takknemlige: Jenny Brøste tar imot pengene på vegne av brukerne av Dagsenteret for demente på Rauma Helsehus. Britt Eli Støve jobber på senteret og Mette Kroken Nygård, var initiativtaker til loppemarkedet.  Foto: Evy Kavli

Nyheter

– Folk har gitt lopper og turister og fastboende har handlet. Noen har bare vippset penger til et godt formål, forteller Mette Kroken Nygård som sammen med Bente Heggem, tok initiativet til loppemarkedet på Setnes feriesenter i sommer.

Nygård jobber som vikar på dagsenteret og ser at det er behov for litt ekstra «lommepenger» som kan brukes til opplevelser for brukerne.

Stor giverglede

– Vi hadde håp om å få inn vel fem tusen. Det ble 10.250 kroner som vi nå herved overrekker til Dagsenter for demente, smiler Nygård.

Jenny Brøstet, som er en av brukerne av dagsenteret, er veldig glad for å kunne ta imot pengene på vegne av dagsenteret.

Hun bor på Verma og setter stor pris på tilbudet.

– Tre dager i uka blir jeg hentet og brakt ned hit. Jeg gleder meg hver gang. Det er så trivelig å få være sammen med andre folk og få servert god mat. Vi får både frokost og middag i løpet av de timene vi er her, sier hun.

– Nei, vi slanker oss ikke her, ler Britt Eli Støve som arbeider på dagsenteret.

Hun er også veldig glad for de ekstra pengene.

– Nå kan det bli en togtur kanskje, en konsert eller noe annet sosialt som brukerne har ønske om. Det er flere som har uttrykt ønske om en tur opp med gondolen når den starter opp neste år. Så vi får se hva det blir, sier Støve.