Isfjordinger i flytsonen på luksusflåte. – Vi liker å lage saker og ting

– Ho fløtte se godt, sier maskinsjef Aleks Vik (18). Han styrer en 9,9 hk Yamaha, som gir guttegjengen sin nye luksusflåte framdrift.

Godføling i fjæra:Fra venstre Martin Aak Kavli, Elias Helle Sæther, Arne Friisvoll Grøtta, Aleks Vik, Ivar Grøtta og Haakon Hansen. De ligger ofte midtfjords og bader, fisker, hører på musikk.  Foto: Eirik Heen, Romsdals Budstikke

Nyheter

(Rbnett.no): Det har ikke vært ideelt flåtevær den siste uka, det skal innrømmes. Men isfjordsgutta i flåtegjengen håper fortsatt på flere flotte dager på fjorden i løpet av høsten. Vi møtte dem på Åndalsnes mandag kveld, der luksusflåten på 20 m2 ligger til kai. Skipper Arne Friisvoll Grøtta (17) og kompisene er strålende fornøyd med sitt første ordentlige sjølbygde fartøy.

– Det startet med at vi så en artig flåtevideo på nettet, selvfølgelig. Vi er en kompisgjeng som liker å lage saker og ting. Vi liker å finne på noe når vi ikke jobber eller går på skole. Sånn var det at det startet tidlig i sommer.

20 m2 med luksus: Har har man alt som trengs om bord, også ei egen kasse med flytevester.   Foto: Eirik Heen, Romsdals Budstikke

Oppmøtet er imponerende. Yngstemann Martin Aak Kavli (16) er på plass i gule refleksklær. Han er en nevenyttig og arbeidsglad type. Det er de andre også. Maskinsjef Aleks Vik (18) jobber på Monter Åndalsnes, som ligger bare 100 meter fra flåtekaia i Strandgata. Guttene skryter av samarbeidet med den lokale byggevarebutikken, som har gjort at de har fått i land flåteprosjektet til utrolige 6000 kroner til sammen.

– For å få noe slikt til å flyte som det skal, trengs det solide plasttønner. Og de fikk vi hos Recticel. 16 stykker er montert under flåten. Så ble flåten fartøyet bit for bit. Vi holdt på ganske mange uker i sommer, for de fleste har jobb ved siden av. Det var først i august at flåten ble sjøsatt, sier Martin og Aleks.

Cruiser ofte på fjorden: Elias Helle Sæther (f.v.), Arne Friisvoll Grøtta og Aleks Vik er blant mannskapet på den 20 m2 store flåten som guttegjengen har bygd.   Foto: Eirik Heen, Romsdals Budstikke

Flåten er riktig så komfortabelt møblert og innredet. Her er det plass til hele gjengen. To tresetere i skinn og en hjørnesofa, blant annet. Her er kjøleanlegg til mat og drikke. Flytevester er selvfølgelig på plass om bord, de har bygd ei egen kasse til disse. Søppelkasse er også bygd. Og så har man et romslig salongbord. Det hele drives framover av en 9,9 hk Yamaha, som gutta hadde på lur fra før.

– Det har jo vært veldig mye fint vær i august og i begynnelsen av september, så vi har brukt farkosten veldig mye. Som regel ligger vi midtfjords utenfor Åndalsnes og fisker, bader, hører på musikk og bare koser oss. Neste sommer skal vi montere opp et partytelt, sånn at vi har tak over hodet. Nå som det regner så mye dekker vi til flåten med presenning, slik at vi ikke ødelegger det fine møblementet, sier flåtegjengen.

Maskinist: Aleks Vik (18) styrer den imponerende påhengsmotoren som driver flåten framover.   Foto: Eirik Heen, Romsdals Budstikke

Artikkelen ble først publisert i Romsdals Budstikke.