Tendens til parkeringskaos på Åndalsnes på findager:

– Turistene vil gå kortest mulig til fjellturen

Turisttilstrømmingen til Åndalsnes har noen få baksider, og det er parkeringskaoset som utspiller seg rundt foten av Nesaksla.

Informerer: Trafikkbetjent Tormod Lien gir gode råd om å bytte parkeringsplass til turjentene Heidi Finnøy, Linda Langset og Linn Mari Misund, som innrømmer å ha parkert på gressplenen foran kulturhuset- sammen med mange andre biler. – Vi har aldri sett så fullt her før, sier jentene som skal en tur på Via Ferrataen i finværet.  Foto: Evy Kavli

Nyheter

Det er biler overalt på Åndalsnes på finværsdager. På parkeringen utenfor kulturhuset, gjerne på gressplena hvis nødvendig, foran bedehuset, utenfor Raumahallen og langs småvegene i boligområder, som på Risen, setter turturisten fra seg bilen for å komme til fjells – på kortest mulig avstand fra starten av turen. Ofte parkeres det også på begge sider av vegen, slik at det blir vanskelig å komme forbi med større biler.