Nesten 400 besøkte torgdagen i varmen

- Det var nok litt i varmeste laget for handel, men selgerne forteller stort sett at de er fornøyd med salget, sier Lillian Hansen i Romsdal Event.

Lillian Hansen er glad for at hun kunne arrangere torgdag i Isfjorden.   Foto: Stine Vandevjen Olsen

Nyheter

Med temperaturer opp mot - og kanskje over - 30 grader, var det kanskje litt for fint vær for torgdagen i Isfjorden, som ble arrangert av Romsdal Event. Men mange tok turen for å sjekke ut bodene likevel.

- Vi har hatt nesten 400 innom, men vi ser at folk kanskje ikke er her så lenge som de pleier. Det er en jevn strøm. Vanligvis har vi jo kafe og mange sitteplasser også, men det kan vi ikke ha nå på grunn av koronaen. Så det gjør nok at folk blir litt kortere enn ellers også. Folk kommer, handler og drar, sier Lillian Hansen.

Det er det også fordeler med:

- Det kan maksimalt være 200 her samtidig, med tanke på smittevern. Jeg skriver ned alle som kommer med navn og nummer i tilfelle smittesporing, og jeg teller når folk går. Siden folk ikke blir så lenge, så har det ikke vært noen som har måttet vente utenfor i kø, forklarer hun.

Første marked

Både for Hansen og for mange av utstillerne var dette det første markedet etter koronautbruddet.

- Dette var den sesongen jeg hadde fullbooket, og så forsvant alt. To-tre bryllup og mange bedriftsarrangement. Men jeg er ikke alene om det, det gjelder jo for alle som driver med det jeg driver med, sier hun.

Hun er glad for at det kunne bli torgdag i sommer:

- Det er godt å være i gang igjen. Vi pleier alltid å ha julemarked, også har vi pleid ett eller to marked til i løpet av året. Jeg er glad vi fikk til dette, sier hun.

Godt salg

Det var til sammen tolv utstillere på torgdagen i Isfjorden. Til tross for varmen, kunne flere fortelle om godt salg:

- Jeg har hatt veldig godt salg i dag, og det har jeg alltid i Isfjorden. Lillian er kjempeflink til å lage til, og det har vært mye folk i dag, sier Wenche Kvalstad, som hadde med seg barneklær fra «Wenches Systue».

Også Lanullva hadde godt salg, selv om ull neppe var det første man tenkte på å kle på seg denne lørdagen:

- Salget går strykende, selv om det er varmt. Det er flere som har kjøpt julegaver blant annet, forteller Kirsten Solem.

Petter Aune fra Drågen Smokehouse og Berit Jensen fra Brito Spekemat møtes ofte på marked – men nå er det lenge siden.

- Det var før koronaen. Det er fint å få komme seg ut igjen, så vi er glade for at Lillian arrangerer nå, forteller de.

De forteller at også hos dem pleier å være salget å være bra i Isfjorden.

- Det er ganske bra nå også, men mange ligger nok på ei badestrand i dag. Det hadde jeg gjort, hvis jeg ikke var her, ler Aune.

Dame Lo fra Bæstes Bakeri er enig i at varmen påvirker salget litt:

- Det er nok litt for varmt for mange, men vi har hatt greit salg, sier han

.

Wenche Kvalstad driver Wenches systue.   Foto: Stine Vandevjen Olsen

Kirsten Solem fra Lanullva.   Foto: Stine Vandevjen Olsen

Petter Aune fra Drågen Smokehouse og Berit Jensen fra Brito Spekemat.   Foto: Stine Vandevjen Olsen

Dame Lo fra Bæstes Bakeri.  

Egenproduserte sopper

Steinar Hansen var på plass med egenprodusert hagepynt – sopper dreid i tre. Det var et populært innslag på torgdagen, for da Åndalsnes Avis var innom hadde han allerede solgt ut de fleste.

Hansen kjøpte dreiebenk for ett år siden.

- Jeg hadde lyst til å lage noe litt annerledes enn det du ser over alt, og soppene er rene naturprodukt. Det virker som dette er noe som fenger folk, for jeg har hatt stor interessen for dem. Og mange kjøper flere enn en, så nå nærmer det seg tomt, sier Hansen.

- Planlegger du å lage flere?

- Ja. Men jeg har ikke tenkt å stå i kjelleren foran dreiebenken hele sommeren heller, ler han.

Steinar Hansen hadde godt salg på sin egenproduserte hagepynt. Flere store kasser med sopper fikk nye eiere, og da Åndalsnes Avis var innom var det ikke så mange igjen.