Trollstigen åpner i kveld

Da har Møre og Romsdals fylkeskommune bestemt seg: Trollstigen åpner klokken 18.00 i kveld.

Årets åpning av Trollstigen er rekordseint. Den gamle rekorden er 6. juni . I fjor åpnet Trollstigen 16. mai - da dette bildet ble tatt.   Foto: Evy Kavli

Nyheter

Etter en tung brøytejobb og flere reparasjoner på vegen, kunne Møre og Romsdal fylkeskommune fredag melde at den offesielle åpningen av Trollstigen i år , vil skje klokken 18.00 fredag kveld..

Brøytingen av Trollstigen begynte i år mandag 20. april, men måtte stoppes igjen allerede fredag 8. mai, på grunn av snøvær og stor rasfare. To større ras gikk i uke 21, som forårsaket store skader på vegen.


Brøytinga og reparasjoenen på vegen kom i gang igjen, og fredag morgen startet støpingen av de nye betongkanter langs vegen under Kjellstadlia og Bispen, der de to største rasene gikk. Ifølge Roar Vikhagen, byggeleder i samferdselsavdelingen i Møre og Romsdal fylkeskommune, var det den støpejobben som avgjorde når åpningen kunne bli.

Fredag ble arbeidet med støping av ny betongkant på Trollstigen avsluttet. Arbeidet ble utført av Arvid Gjerde AS.  Foto: Edmund Meyer

Etter et møte torsdag formiddag, hadde geologene friskmeldt vegen for åpning.

– Blir det fanfare og flaggheising ved åpningen da eller?

– En liten seremoni vil det kanskje bli. Noen fra oss skal iallfall komme å låse opp bommen, sier Vikhagen spøkefullt.

Åpningen i år er rekordsein. De siste 25 årene er det åpningen i 1997 som er den seneste. Den gangen ble vegen åpnet 5. juni.
I fjor åpnet vegen 16. mai.

Klar til å yte service

En som er veldig glad for at vegen endelig skal åpnes, er driveren av Trollstigen Gjestegård og restauranten på Trollstigplatået, Edmund Meyer.

– Ja, jeg er mer glad enn jeg er trist, sprudler han fredag morgen.

– Du tippet jo åpningsdato 12. juni. Hva tenker du om det?

– Ja, jeg har sagt det hele tida, jeg. Er jeg ikke flink?

– Hvordan tror du helgen kommer til å bli?

– Hektisk, men alle er hjertelig velkomne. Vi strutter etter å yte service. Men en liten advarsel til skifolket; det er mange store skavler på toppene og vi har ingen å miste. Tenk med hodet – ikke med skia. Og husk sterk solkrem, er advarslene fra Meyer.

Flott skiføre på Trollstigen.   Foto: Edmund Meyer