Trondheimsbandet Juno gir ut sin første plate

– Vi hadde plateslippfest forrige fredag, forteller Malin Dahl Ødegård fra Åndalsnes som er vokalist i Juno.

debuterer: Juno består av Thea Ellingsen Grant (vokal), Malin Dahl Ødegård (vokal), Mona Krogstad (tenorsaksofon), Georgia Wartel Collins (kontrabass) og Ingvald Vassbø (trommer). Foto:   Foto: Markus Nymo Foss

Nyheter

Juno er et ungt band, dannet av elever fra jazzlinja i Trondheim. Åndalsnesjenta Malin Dahl Ødegård er et av medlemmene.

– Vi begynte å spille sammen det første året og har nå holdt på i tre år, forteller Ødegård som til våren fullfører sin bachelor i utøvende jazzsang.

Bandet har hatt mange gode live-prestasjoner og fått god respons i både inn- og utland. De har allerede rukket å spille på steder som 12 Points Festival i Amsterdam, Edinburgh Jazz & Blues Festival og Chris Beetles Gallery i London.

Til høsten skal de også spiller på RaumaRock for første gang.

– Det blir stas å spille på hjemmebane. Jeg var med Red Hot i fjor og koret, pluss at jeg sang en låt alene, forteller hun.

Juno består av Thea Ellingsen Grant fra Gvarv i Telemark (vokal), Malin Dahl Ødegård fra Åndalsnes (vokal), Mona Krogstad fra Trondheim (tenorsaksofon), Georgia Wartel Collins fra Gøteborg i Sverige (kontrabass) og Ingvald Vassbø fra Egersund (trommer).

Albumet heter «Young Star» og kom ut den 24. januar på Jazzland Recordings.

– Kan du si litt om plata?

– Vi har en fot innenfor jazz, men vi har laget en plate som er en blanding av veldig mye forskjellig. Alle medlemmene bringer inn sine referanser og erfaringer som pop, hiphop/rap, i tillegg til fri improvisasjon.

– Hvem kommer med ideene til låtene?

– Alle sammen tar med seg ideer inn og så spiller vi sammen til det blir en låt av det til slutt, forklarer hun.

Plata består av 12 spor, der fire er såkalte moods.

– Det er musikalske mellomlegg som setter atmosfæren. Resten er mer satte låter innenfor en sjanger. Tekstene handler om alt mulig, sier hun.

På plateslippfesten spilte Juno på studentsamfunnet i Trondheim og hadde både DJ, før og etter konsert, pluss oppvarming av Kristoffer Lo, en norsk jazz- og popmusiker og komponist.

– Hvordan ser fremtiden ut?

– Jeg kommer til å satse videre på musikk og håper å kunne leve av det. Så langt ser det jo greit ut.