Store deler av Veslemannen har rast ut

Det opplyser NVE-geolog Lars Harald Blikra til NRK.

Rauma 2019905. Steinsprang fra Veslemannen. Farenivå på Veslemannen i Rauma er hevet til rødt. Politimesteren har besluttet evakuering, samt ferdsel og oppholdsforbud i området. Bevegelsene i nedre delen er nå større enn vi har sett i tidligere år. Økningen i bevegelsene vitner om at Veslemannen er svært ustabil. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix  Foto: Ørn E. Borgen

Nyheter

Store deler av fjellpartiet Veslemannen har rast ut, opplyser NVE-geolog Lars Harald Blikra til NRK torsdag kveld.

Det gått en mengde større og mindre skred fra fjellpartiet, og NVE-geolog Lars Harald Blikra beskriver det som at store deler av fjellpartier nå har rast ut.

Det ustabile fjellpartiet Veslemannen har aldri bevegd seg så raskt som det siste døgnet, og fram til NVE-geologenes kveldsrapport klokken 18 var det registrert 39 skredhendelser i løpet av det siste døgnet.

Farenivået for fjellpartiet har vært rødt siden fredag 30. august. Nedbør er årsaken til at bevegelsene har økt i dagene etter.

Vi kommer tilbake med mer

vaktsjef@ntb.no