Forbudsskilt kommet opp på Skjevlingsneset

På Trollveggen Besøkssenter blir det ingen restriksjoner mot bobilparkering, men Statens vegvesen har nå satt opp forbudsskilt på en rasteplass i Tingvoll.

På Trollveggen Besøkssenter vil det ikke bli noen parkeringsrestriksjoner i år, og når de kommer neste år, vil det gjelde tungbiltransporten.   Foto: Evy Kavli

Nyheter

Etter at vi skrev om parkeringsrestriksjonene Statens vegvesen ønsker å innføre på rasteplasser som er spesielt utsatt i turistsesongen, ble det onsdag satt opp forbudsskilt med maks parkeringstid på to timer på Skjevlingsneset i Tingvoll.

Ifølge Lisbeth Smørholm, fungerende avdelingsdirektør i vegavdelingen i Statens vegvesen, er det ikke aktuelt å sette opp noen forbudsskilt på Trollveggen Besøkssenter i år. Og de ville heller ikke gjelde bobiler, men tungtransporten.


Statens vegvesen ønsker å innføre restriksjoner på rasteplassene: – Sier ikke nei til bobiler

– Bobilturisten er velkommen. Det er tungbiltransporten som ødelegger for oss, sier Kari Beate Kroken på Trollveggen besøkssenter.

 

– Der er det lastebilene som er problemet. Skjevlingsneset er en spesiell rasteplass, der bobiler i flere år har tatt seg til rette og bruker området som en campingplass. Det er forbudsskilt der fra før, med maks parkeringstid på 6 timer, men det blir ikke respektert. Derfor måtte vi gjøre noe der, bekrefter hun.

Vegvesenet holder oversikt over rasteplassene rundt om i Norge og sjekker at alt går som det skal.