Henrik Ingebrigtsen til EM uten sko og tøy

Det ble ingen optimal oppladning for Henrik Ingebrigtsen før søndagens EM i terrengløp i Nederland. Etter å ha byttet fly i all hast kom ikke bagasjen med.

Henrik Ingebrigtsen fikk ikke med seg sko og konkurransetøy til Nederland. Søndag løper han EM i terrengløp.   Foto: Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Nyheter

Egentlig skulle han og faren Gjert ta fly til Amsterdam lørdag formiddag, men det ble i siste liten gjort om til at de dro dagen før.

– Vi fikk beskjed fra KLM i går (fredag) om at flyet var kansellert, så vi kastet oss rundt og kom oss av gårde i går kveld, sier Gjert Ingebrigtsen til TV 2.

Det er vind og tåke som skaper problemer for alle som skal til den nederlandske hovedstaden. Med flybyttet fikk Ingebrigtsen-duoen trøbbel med snøværet på Østlandet.

Bjerkeli Grøvdal jakter ny EM-medalje

Karoline Bjerkeli Grøvdal har tre strake EM-bronser i terrengløp. Søndag jakter hun ny medalje.


– Vi satt en time i flyet i Oslo. Og da vi landet, fikk selvsagt Henrik ikke bagasjen sin. Så han har ikke joggesko eller konkurransetøy med seg. Han rakk ikke pakke om, men det håper vi at vi kan løse. Vi får tak i noe, sier pappa Gjert.

Filip Ingebrigtsen reiste fra Oslo til Nederland lørdag formiddag med det eneste KLM-flyet som ikke var kansellert.

I U20-klassen løper Jakob Ingebrigtsen for sitt tredje EM-gull, mens Filip og Henrik konkurrerer om topplasseringer i seniorklassen. På kvinnesiden er Karoline Bjerkeli Grøvdal en av de store favorittene.

Terrengløpet er lagt til Tilburg.