– Vi er her for å bevisstgjøre og forebygge sikker skoleveg, ikke for å ta flest mulige. Det har jo vært sommerferie og det er greit for bilistene å se at nå ferdes det barn langs vegen her igjen, sier Per-Tore Storbråten, politibetjent ved Rauma lensmannskontor.

Sammen med han, tirsdag morgen, er også politibetjent Kenneth Dahle.

– Vi vil forsterke riktig kjøreatferd, påpeker han.

Viser hensyn

De var også til stede på samme sted dagen før og de synes bilistene og foreldre som kjører barn til skolen, er flinke til å vise hensyn.

– De slengte ikke bare bilen fra seg hulter og bulter, men tok hensyn. Om det var fordi vi sto her, er ikke godt å si, men vi ser jo at folk helst vil gå kortest mulig. Selv om de flyr i fjellet på fritida. Men her er de jo heldige med en stor parkeringsplass rett ved skolen. Det er ikke alle skoler som har det, sier Storbråten.

Skolepatrulje

I løpet av noen dager, vil de også lære opp en skolepatrulje som skal stå vakt ved forgjengerovergangene ved skolen.

– Det viktigste ved slike trafikkerte områder er, som Vegvesenet også påpeker i sin kampanje for trafikksikkerhet, å ha blikkontakt. Få til et samspill i trafikken og forsikre deg om at du er blitt sett. Det er et viktig poeng. Se og bli sett, sier Storbråten.

Hastighet

De påpeker at selv om det er nedsatt hastighet i området, kan den også enkelte ganger være for høy.

– Det er viktig å være bevisst på dette, særlig ved skolestart og skoleslutt, når det ferdes mye barn i området, sier Storbråten.

I løpet av uka skal de besøke de andre skolene i kommunen og Isfjorden og Åfarnes står nest på lista.

– Vi vil også selvsagt ta en tur til sørsida i løpet av uka, forsikrer Dahle.