Torsdag ettermiddag signerte Rune Skeide, som skal drive hotellet, og styreleder i Raumasenteret Eiendom AS Ingvar Sæther en kontrakt om hotelldrift på Raumasenteret i ti år.

– Nå er det ingen veg tilbake! Nå må jeg bli i Rauma i hvert fall i ti år til, ler Skeide, som i dag allerede driver Spiseriet Soltinn.

– Dette føles veldig bra. Vi har jobbet for dette lenge, og nå gleder vi oss til å komme i gang, fortsetter han.

– Vil skape begeistring

Selv om alle detaljer ennå ikke er på plass, er både navn og konsept på plass. Navnet blir «Hotel Geist».

– Vi har valgt det fordi det spiller på ordet «begeistring». Og det er det som er kjernen i det vi driver med – vi ønsker å skape begeistring hos dem som kommer til oss. Det skal være en opplevelse å bo hos oss, sier Skeide.

Han forteller at Hotel Geist er en videreføring av konseptet med Soltinn. Han er opptatt av at det skal føles som man har forlatt kjøpesenteret og kommer inn i en helt annen atmosfære. De lover et hotell med alle fasiliteter som du forventer av et fullverdig hotell – og mer til.

– Vi er opptatt av å gi de besøkende en bit av Rauma når de kommer. Vi prøver å bruke lokale leverandører. Maten lages fra bunnen her på stedet, møblene kommer fra Måndalen Trevare og du sover selvsagt i en seng fra Wonderland etter at du har hengt jakka di på en krok fra Grande, forklarer han.

– Har troen

Sæther forteller at de har stor tro på Skeide og hans konsept.

– Rune har bevist med Soltinn at konseptet holder mål og at han får det til. Han har hatt en god utvikling, Soltinn er faktisk den leietakeren på senteret som har størst vekst i omsetning, sier han.

Når hotellet er på plass, betyr det at utbyggingen av Raumasenteret er i praksis ferdig.

– Hotellet kompletterer Raumasenteret. Da er huset fullt, og det skal vi markere en gang i løpet av neste år, sier Sæther.

Skeide sier at han er glad for å ha en offensiv huseier på laget. Raumasenteret Eiendom AS eies av selskapene Kroken Invest AS, Norutbygg AS og Ng Eiendom Romsdal og Nordmøre AS.

– Det hadde ikke blitt noe hotell hvis ikke det var for at huseierne er så positive, sier han.

– Møter et marked

Senterleder Tonje Dahle Hovde er også glad for at hotellet nå blir en realitet.

– Dette gleder vi oss til. Det gir en ekstra dimensjon til senteret, og gjør jo også det enda mer attraktivt å komme til Rauma, sier hun.

Hun tror absolutt det er plass til et hotell til i Rauma.

– Det er derfor vi har valgt å satse på hotell i 3.-etasjen på senteret, fordi det er det vi opplever at markedet etterspør, sier hun.

Flere ansatte

For Spiseriet Soltinn vil hotelldriften dessuten bety lenger åpningstider, og det blir flere arbeidsplasser i tilknytning til spiseriet og hotellet.

– Akkurat hvor mange er det for tidlig å si, men det blir i hvert fall mer enn en. Det blir nok noen endringer på Soltinn også, men først og fremst skal vi holde fast i det vi er gode på, sier Skeide.

De håper på å kunne invitere til hotellåpning på nyåret.

– Men det avhenger av at vi får behandlet byggesøknaden vår forholdsvis raskt, sier Dahle Hovde.

– Planen er at vi skal overta bygget i januar, og at vi skal ha et par arrangement da. Så blir det nok offisiell åpning i februar, sier Skeide.

Alle detaljene for det nye hotellet er ikke på plass, men denne skissen viser noen av løsningene. Foto: Måndalen Trevare