Stortalentet Leo Skiri Østigård er tapt for Molde Fotballklubb. Det har blitt klart i løpet av dagen. Leo Skiri Østigård signerte så seint som i ettermiddag en treårskontrakt med Brighton i Sør-England. Han forteller til Åndalsnes Avis at det også ligger i kontrakten med mulig forlengelse med ett år.

– Det er noe jeg har drømt om siden jeg var ganske liten, forteller Leo på telefonen når vi snakker med han på veg til England tidligere i dag.

Han innrømmer ganske fort at det nok ikke har vært plakater med fotballaget Brighton som har preget veggene på gutterommet, men at dette kan være vegen som må tas før han eventuelt kan komme i betraktning i de større klubbene i England etter hvert.

– Jeg mener England passer meg veldig bra og Brighton er en stabil klubb som ikke bare selger og kjøper spillere. Det er veldig artig for meg at de har veldig lyst på meg og jeg regner med at jeg her kan utvikle meg på veldig høgt nivå, sier Leo.

– Og dermed er du tapt for Molde Fotballklubb som med det også mister en lokal spiller?

– Ja, det er jeg. Jeg har hatt det fint i Molde og det er artig å ha vært der. Jeg ville gjerne fortsette, men slik ble det altså ikke og jeg er 100 prosent sikker på at jeg nå gjør et riktig valg.

– Har du fått noen signal om hvor stor sjanse du har for å få spille på A-laget?

– Jeg blir i stallen til A-laget laget. Der får jeg spille mye og med skader i A-troppen er kanskje ikke vegen så lang til å komme på benken og kanskje få noen innhopp. Men jeg er bare 18 år og har tida foran meg.

– Er du alene i England for å signere eller har du med deg noen fra familien?

– Jeg er her alene, men agenten min, Jim Solbakken, er med når jeg signerer.

– Tror du at vegen til A-landslaget i fotball blir kortere nå enn om du hadde blitt i Norge?

– Det blir spennende å se hvordan det går framover, men jeg ser ikke bort fra det. Jeg får trene og får spille på svært høgt nivå her borte. Men som sagt; jeg er 18 år og tenker at jeg har god tid.

– Ja, du er 18 år ung. Er du klar og mentalt voksen nok til å takle det du nå står over for tror du?

– Jeg vet at dette blir noe helt nytt og at jeg går inn i en helt annen tilværelse enn i Norge der alt er trygt og godt. Jeg skjønner at det ikke er bare-bare, men jeg tror det skal gå fint og at jeg skal klare det. Jeg har også vært alene i Viking og Stavanger denne vårsesongen.

– Kan du nok engelsk?

Leo ler litt til det spørsmålet og sier han kan en god del engelsk og at han er vant til å trene til instruksjon på engelsk.

– Men jeg skjønner at jeg nok må lære meg litt mer nå, sier han med et lett smil i stemma.

– Får du hjelp fra familien nå starten?

– Jeg kommer nok til å bli boende på hotell nå i starten og så blir det nok bil og leilighet etter hvert. Foreldrene mine kommer nok også over ganske snart. I alle fall sikkert når jeg skal etablere meg i leilighet.

– Kan du si noe om de økonomiske betingelsene dine?

– Nei, det vil jeg holde for meg sjøl, men jeg kan si at jeg vil tjene ganske mye bedre enn i Molde i alle fall.

– Når skal du flytte over til England?

– Jeg har pakket med meg en god del ting, nok til at jeg bare kan bli her nå i starten. Jeg reiser ikke heim igjen, faktisk, sier 18-åringen fra Åndalsnes som nå er klar for fotballspill i fotballens heimland, England. Og det i en klubb som spiller på aller høgeste nivå på fotballøya. Ingen spillere fra Rauma har noen gang tidligere vært i nærheten en gang.