Fire av ti nordmenn føler seg dårlig behandlet av flyselskapet de har reist med, viser en undersøkelse gjort av YouGov for AirHelp.

Landansvarlig Andreas Hermansson i flyerstatningstjenesten AirHelp, som hjelper passasjerer over hele verden med å få erstatning ved forsinkede, innstilte eller overbookede fly, sier til NRK at han ikke er fornøyd med at så mange er misfornøyd med selskapene.

– Det mener jeg er altfor høyt. Ambisjonen må være at alle passasjerer er glade og fornøyde, sier han.

I april viste en oversikt at Norwegian hadde fire ganger så mange saker mot seg i Transportklagenemnda som hovedkonkurrenten SAS. Antallet klager mot Norwegian økte fra 50 til 305 i 2017, samtidig økte antallet saker der selskapet fikk medhold fra 14 til 69.

Transportklagenemnda hadde da mottatt 61 klager mot Norwegian og det hadde kommet inn 36 klager mot SAS.

– Å ha fornøyde kunder er uhyre viktig for Norwegian, og vi jobber kontinuerlig med å forbedre servicen og kundeopplevelsen for våre reisende. Samtidig vet vi at det også er mange fornøyde kunder der ute; Airhelp, som står bak denne undersøkelsen, kåret Norwegian til det beste flyselskapet i Norden bare for noen uker siden og vi vinner stadig priser for vårt produkt og service, sier kommunikasjonsrådgiver Astrid Mannion-Gibson i Norwegian til NTB.

Hun understreker at Norwegian følger EUs regelverk for passasjerrettigheter.