Operasjonsleder hos politiet, Tor-André Gram Franck sier politiet fikk melding om ulykka like før klokka 12 lørdag ettermiddag

– Vi fikk da melding om at en motorsykkel hadde kjørt av vegen rett etter Stigfossbrua i Trollstigen. Føreren hadde kjørt med lav hastighet, og hadde veltet over kanten. Både sykkelen og føreren ramlet da ti meter ned et bratt parti. Deretter rullet føreren ti meter til før han stanset.

Det ble full utrykning fra nødetatene, med to ambulanser, brannbil, redningsbil og politi. Redningsheliopteret tok også av fra Ålesund.

Sperret  vegen

Etter at nødetatene kom fram ble vegen ble sperret i begge ender, og det ble etterhvert en kø på ca 50 biler som stod helt nederst i Trollstigen. Cruisebåten som ligger til havn i Åndalsnes gjorde at det  var mange busser som ble stående i kø, sammen med mange biler, like nedenfor ulykkesstedet. Politiet sperret derfor vegen på bunnen av Trollstigen, og på topppen, slik at det man lettere kunne få løst opp trafikken som stod fast i selve Trollstigen, etter at MC-føreren var fraktet ut.

Kl. 12.40 landet redningshelikopter ved den nederste brua i Trollstigen, og fem minutter senere lettet det med MC-føreren ombord. MC-føreren, en danske i begynnelsen av 20-årene, framstod som uskadd, men ble likevel fløyet til Ålesund sjukehus for å bli undersøkt.

Trafikken i gang igjen

Det er et svært farlig parti MC-føreren ramlet ned. Ifølge Rbnett skjedde ulykka på omtrent samme som en utenlandsk turist snublet og ramlet ned juvet. Også denne turisten overlevde, etter en komplisert redningsaksjon.

Årsaken til ulykken er ikke kjent, men politiet vil foreta avhør av føreren senere i dag. Patruljen som kom til ulykkesstedet har  gjort tekniske undersøkelser.

– Vegen er nå åpnet igjen og trafikken går som normalt, sier operasjonsleder Franck.

– Motorsykkelen vil bli hentet senere i kveld, da det nå midt på dagen er for mye trafikk i Trollstigen.