Rundt 50 personer fyller opp en buss som på lørdag setter kursen mot Tyskland. I bussen befinner seg medlemmene i Åndalsnes og Isfjorden skolekorps og rundt 15 voksne som enten er foreldre eller har en annen rolle i korpset.

– Oppslutningen er god og vi har ikke behøvd å tenke gjennom hvor mange voksne vi måtte ha med oss. Påmeldingen var stor helt fra starten. Nå er vi så mange voksne at vi til og med kan bytte litt på ansvaret for hver gruppe, forteller dirigent og reiseleder Tove Merete Bøe. Hun forteller videre at turen går med Danskebåten via Danmark og fram til byen Weissenhauser Strand som ligger en time øst for Lübeck i Tyskland. Her skal musikere og drillere fra Rauma delta på en nordisk korpsfestival. De skal bo på et stort anlegg med leiligheter og et stort badeanlegg. Her skal de også spise de fleste av måltidene mens de er på festivalen. Turen vil vare i seks dager.

– Hva er det viktigste du ønsker å oppnå med en så omfattende tur som dette?

– Å styrke det sosiale. At vi skal bli et godt team i lag. At de får være sammen så mye over tid og bli godt kjent med hverandre er viktig. De som spiller kommer fra ulike bygder, ulike skoler og er forskjellig i alder. Når vi øver sammen og spiller sammen, så blir det stort sett det det dreier seg om. Nå skal vi både bo sammen og få mye tid sammen.

– Betyr det at det sosiale er viktigere enn det faglige på en tur som dette?

– Det musikalske målet har vi egentlig jobbet mot nå hele vinteren og våren. Det er det vi skal spille på festivalen og det binder oss også sammen. Det blir veldig kjekt å spille sammen med og å møte andre korps. Og så blir det artig å vise det vi kan for eksempel gjennom en konsert vi skal ha i gågata i Lübeck.

– Regner du med at du blir sliten når du er tilbake etter seks dager?

– Det blir jeg nok, men jeg gleder meg veldig. Det er sju år siden forrige gang at korpset var ute på en tilvarende tur.

– Er alle med?

– Jeg tror det er bare tre i korpset som av ulike grunner ikke er med på denne turen, sier Tove Merete Bøe.