I år har handelsstanden slått på stortromma og leid inn Gaute Grøtta Grav til å styre underholdningen i sentrum av Åndalsnes under Raumadagen.

– Det starter tidlig for de aller minste med konkurranse og underholdning. En del av dette vil blant annet bli et trehjulsykkelløp ved Rådhusplassen, som Gaute vil lede, forteller Sigrid Sundvor som har ansvaret for å sette sammen programmet for årets Raumadag.

Bygdetevling

Tre dager før helgen, jobber hun hardt med å få deltakere til den store bygdetevlingen, som er ny av året. Den skal også Gaute lede.

– Vi skal kåre hvilket bygdelag som er best i kommunen og fire lag kommer til å stille; fra Sørsida, Nordsida, Isfjorden og Åndalsnes. Hvert lag vil ha fire deltakere; forhåpentligvis en politiker, en profilert person, en fra idretten og en ungdom, forteller Sigrid.

Første gang

At Gaute Grøtta Grav har sagt ja til å være programleder, er handelsstanden veldig fornøyd med. Det er også programlederne selv.

– Det er første gang jeg gjør noe slikt lokalt. Det skal bli kjekt. Det er viktig med mye folk under slike konkurranser så jeg håper folk stiller opp. Bygdetevlingen skal bli en konkurranse med mye humor og litt fysiske utfoldelser, lover Gaute.

Tradisjon

Han håper at konkurransen bygdene imellom vil høste stort engasjement blant publikum slik at lagene får god drahjelp.

– Kanskje det blir så populært at vi kan få dette som en tradisjon. Da kan deltakerne få øve hele året frem til neste år, smiler Gaute.

Handelsforeningen har fått laglederne til bygdetevlingen på plass; Kristoffer Bakke på Åndalsnes sitt lag, Kim Hugo Nyheim for Isfjorden, Magnhild Vik for Sørsida og Cathrine Slemmen for Nordsida.

Variert tilbud

Men det blir også mye annen underholdning i løpet av dagen, som Stand Up paddel, musikk av Frode Bredeli Aarsbog, også på Raumasenteret, og ÅIF j 14 som stiller blant annet med minifotball og trolla fra Trollstad i Valldal kommer.

– I tillegg blir det boder og blant annet lotteri, underholdning og utekino i regi av Rauma mini-con senere på dagen. Vi håper selvsagt på oppholdsvær, smiler Hilde Gråberg Bakke.

Alle som handler lokalt dagene rundt helgen, er med på en trekning av en stor gevinst, en opplevelsespakke til en verdi av 10.000 kroner. Den vil bli trukket etter bygdetevlingen er over.