To utenlandske brødre i 20-åra er i Romsdal tingrett dømt til fengsel i henholdsvis seks og fem års fengsel for flere voldtekter.

De to ble utlevert fra England til Norge i februar.

Erklærte seg ikke skyldig

Det er to fornærmede jenter i saken, og den ene av de to var under 16 år da overgrepene skjedde. De to mennene erklærte seg ikke skyldige etter tiltalen. De forklarte i retten at dette er falske anklager, men den forklaringen festet retten ingen lit til.

Den eldste av de to brødrene ble dømt for to tilfeller av voldtekt, og et tilfelle av av seksuell omgang med barn under 16 år.

Den yngste broren ble dømt for å - ved minst seks anledninger - ha brukt vold eller truende atferd for å skaffe seg seksuell omgang med en jente under 16 år.

Må betale oppreisning

Begge de to mennene har sittet i varetekt i 312 dager. De er ikke tidligere straffedømt i Norge.

Saken gikk i Romsdal tingrett i midten av juni. Den eldste broren ble dømt til seks års fengsel, mens den yngste ble dømt til fem. I utgangspunktet mente retten at også den yngste broren skulle få en dom på seks år, men grunnet hans lave alder på tidspunktet overgrepene fant sted ble straffen redusert med ett år.

Han var 17 år på tidspunktet overgrepene fant sted.

I tillegg til fengselsstraffen, må den eldste broren betale til sammen 325.000 kroner i oppreisning til de to jentene, mens den yngste broren må betale 200.000 kroner i oppreisning til en av jentene.

Forsvarerne til de to mennene opplyser til Romsdals Budstikke at de vil anke dommen.