Men lensmann i Rauma og Vestnes, Roar Mordal Hilde, poengterer at dette er midlertidig. Han forteller at to ledige stillingshjemler lånes ut fra mai i år, til 1. januar neste år.

– Det trengs ei styrking av etterforskingsavdelingen i Molde, inntil vi får satt organisasjonen ordentlig, sier han og forklarer hvorfor behovet har oppstått:

For lite folk

– Opprettelse av funksjonelle enheter på politidistriktsnivå, i forbindelse med politireformen, har gitt personellmessige utfordringer ute på de geografiske driftsenhetene. Dette merkes særlig på etterforskingsavdelingen ved Molde politistasjon. Rauma og Vestnes lensmannsdistrikt, hører i likhet med Molde politistasjon og Fræna og Eide lensmannsdistrikt, til driftsenheten Romsdal.

– Hvilke konsekvenser har dette for Rauma og Vestnes lensmannsdistrikt?

– Det er foretatt ei vurdering av beredskapen. At vi låner ut ressurser til Molde skal ikke ha noe å si for den beredskapen som publikum kan forvente.

– Hva går det ut over da?

Kun Rauma som bidrar

Han legger til at det vil være slik i hele distriktet at det ved særlige hendelser må fylles på med ressurser, slik de opplever i Rauma under økt faregrad ved Veslemannen.

– Det er en vanlig måte å gjøre det på.

– Er det andre i driftsenheten som bidrar til å løse ressursmangelen på etterforskingsavdelingen?

– Nei, det er det ikke. Ressursene hente fra Rauma og Vestnes lensmannsdistrikt, og det gjøres ut ifra ei totalvurdering. Hadde det ikke vært ressurser å hente, hadde vi ikke gjort det, men vi ser at vi kan bidra, svarer lensmann Mordal Hilde.