Politiet: – Hjelp oss når du melder inn tips

Politiet i Møre og Romsdal ønsker et større samspill med publikum som tipser.

politi  Foto: Evy Kavli

Nyheter

– Vi må vurdere nøye hva vi skal prioritere og ikke. Og det er helt utrolig hva dem som melder kan hjelpe oss med bare ved at de er på stedet eller er i nærheten og gjør observasjoner. Kanskje kan vi løse det fra operasjonssentralen uten å kalle ut folk, sier operasjonsleder John Bratland ved Møre og Romsdal politidistrikt.

Han sier at politiet veldig ofte får tips om diverse kjøring – enten om at folk er ruset, bruker mobil; altså kjøring som gjør at folk reagerer.

– Da er det viktig at dem som ringer inn har mulighet til å gjøre observasjoner inntil vi er på stedet. Hvis ikke mister vi dem ganske fort, sier Bratland.

Han har et konkret eksempel fra lørdag kveld; da fikk de melding om to utenlandsregistrerte biler som sto parkert ved en gravemaskin på Verma.

– Melderen syntes det var mistenkelig, men kjørte forbi og meldte deretter inn observasjonen til oss.

Resultatet var at politiet ikke fikk gjort noe med saka.

– Det er en ganske spredt ressursstyrke vi har – til tider har vi ikke annet enn reservestyrke, spesielt i dette området, sier Bratland om tilfellet på Verma.

– Derfor er samarbeid mellom politi og den som melder inn veldig viktig, og den som melder inn må også ta det ansvaret å følge opp tipset med å være tilgjengelig så langt som det er mulig, sier Bratland.