En strekning på 11 km fra Alnesreset på Trollstigen-platået til Langdal i Norddal kommune er uten mobildekning, og det har i flere år vært arbeidet for å få til full mobildekning her.

– Etter flere års samarbeid, ser vi at kostnadene gjør det vanskelig å få dette til, skriver fylkesmann Lodve Solholm og fylkesberedskapssjef Stine Sætre i et brev til samferdselssjefen i fylket.

De skisserer nå et annet alternativ: Nødnett-terminaler av typen TC Phone, som er vanlig i tuneller. Desse telefonene kan monteres for hver kilometer langs vegstrekningen, og en vil være dekket med ti terminaler.

– Oppsummert er investeringskostnader, montering, drift og vedlikehold i en 10-årsperiode for dette alternativet anslått til å utgjøre ca. 1.4 millioner kroner. Det er særlig hendelser langs vegen som er ei bekymring i området. Det at trafikanter kan varsle nødetatene, kan være avgjørende for å berge liv og helse om ulykka er ute. Vi ber derfor vegstyresmaktene ved Møre og Romsdal fylkeskommune i samråd med Statens vegvesen, å vurdere om det er mulig å etablere ei slik løsning, skriver de to.

Fylkesmann: Lodve Solholm. Foto: Fylkesmannen i møre og Romsdal Foto: Fylkesmannen