– Vi er kjempeglad for den flotte gaven. Det ikke noe billig slagverk heller. Dette er «state of the art», sier Filips Eidsvåg, trommelærer på Rauma kulturskole, som har fått gaven.

Åndalsnesingen Harald Jacobsen, som til daglig bor på Kolbotn i Oslo, har vært trommeslager i MOS siden bandet startet opp på 60–70 tallet. Han flyttet fra kommunen i 1978, faktisk dagen etter at MOS hadde sin avskjedskonsert den gangen.

– Og da vi i 2008 fikk forespørsel om vi ville spille igjen, på RaumaRock, kjøpte jeg inn en del slagverk å øve på. Det som er greit med digitale slagverket, er at det har en volumknapp, og det fungerer bra når man vil øve litt mer diskré, sier Jacobsen,

Volumknappen synes også Eidsvåg er et stort pluss.

– Det å spille slagverk for ferske trommiser, er et problem da lyden kan bli for høy i forhold til den andre musikken. Da er det greit å kunne justere lyden. Og det er ingen lyd i slagverket, før digitalboksen er slått på, forteller Eidsvåg.

Han er lærer for vel 25 kulturskoleelever som har trommer som instrument, og han kan fortelle at slagverket er veldig populært.

– Vi har to vanlige slagverk her også, men det er nesten bare det digitale som blir brukt nå. Det er mange unge som liker elektronisk musikk og her kan man gå inn med mange andre lyder også. Man kan blant annet spille med ekko og da lærer man å spille etter rytme, forklarer Eidsvåg.

Jacobsen har selv flere andre slagverk han kan bruke – også et nytt digitalt.

– Men jeg trenger ikke alle, og som gammel Åndalsnesing ønsker jeg å gi noe tilbake. Musikk skaper muligheter og samhold, sier han.

Eidsvåg sier at kulturskolen ikke hadde hatt mulighet til å kjøpe inn et slikt slagverk selv.

– Dette er en ordentlig gave. Jeg er veldig glad, sier Eidsvåg.

– Da er jeg også glad, smiler Jacobsen.

Filip Eidsvåg og Harald Jacobsen prøver ut det digitale slagverket kulturskolen har fått i gave fra Jacobsen. – Flott med en volumknapp, synes de to. Foto: Evy Kavli