- Nei, dæven... Her var det utrolig fint, altså! Det var det første Lars Monsen sa da han ble sluppet av i lørdagens episode av "Monsen på Villspor" på NRK.

Mange Raumaværinger kjente seg kanskje igjen raskt - turen hans gikk nemlig fra Aursjøen i Lesja kommune til Isfjorden.

Det var den såkalte "Lars-eksperten", Trond Strømdahl, som hadde lagt opp ruta.

- Jeg må si at jeg hadde det veldig morsomt og fint når jeg vandret rundt i terrenget der. Det er et fantatisk område, fortalte han programleder Anne Rimmen i programmet.

Base på Villa Vengetind

Base for Rimmen og Strømdahl, og målet for turen, var på Villa Vengetind, hos Renate og Tommy Soleim i Romsdal Adventure.

De har måttet vente lenge på å få se det ferdige resultatet.

- Programmet ble spilt inn høsten 2014, så vi har ventet og ventet. Det var veldig moro å endelig å se programmet. Vi synes det var skikkelig bra, og det var igrunn slik som vi husker det, forteller Tommy Soleim.

Produksjonsteamet var på Villa Vengetind i ni dager, så Tommy og Renate kom tett på produksjonen.

- Det meste foregikk nede hos oss, og det var tidvis mye folk fra produksjonen her. Det var som å være i ei lita boble mens det stod på, forteller han.

I Monsen på Villspor er det også meningen at seerne skal være med å gjette hvor Monsen er, og denne spenningen er en viktig del av konseptet. Derfor har Tommy og Renate måttet holde tett om det som foregikk for over to år siden.

- Det var en vanskelig hemmelighet og holde på, fordi vi hadde biler fra NRK og helikoptere som landet. Noen har nok visst om det, men det har ikke kommet ut i offentligheten, så det er vi glade for, forteller Tommy.

Midt i oppussingen

- Hvordan havnet dere og villaen med i programmet?

- Vi fikk en henvendelse fra NRK, vi tok en kaffekopp på Åndalsnes og de var her på befaring. Jeg tror at Matti Bernitz hadde en finger med i spillet, fordi det er samme selskap som lager rute for 71 grader Nord som bidrar i Monsen på villspor, forteller han.

Det var kanskje ikke helt drømmetidspunktet for Villa Vengetind å ta imot det som i sesong 1 var et av NRKs aller mest sette programmer - for Tommy og Renate var midt i oppussingen av stedet.

- Vi rakk å male to vegger på huset rett før de kom, så det ser ut som hele huset er brunt. Men egentlig er det bare to vegger, ler Tommy.

I tillegg bygget de en fin uteplass, slik at det skulle bli så TV-vennlig så mulig når Anne Rimmen og Trond Strømdahl skulle lede programmet derfra.

- Det gikk jo veldig bra, selv om jeg satt å irriterte meg litt over ting som burde vært gjort, ler han.

- Hvordan var det å ha teamet på besøk?

- Det var veldig artig. Vi var jo litt spente, Anne Rimmen er jo en person som man har sett i fine kjoler på TV og sånn. Men hun var veldig jordnær og hyggelig, og det samme var Trond og resten av crewet. Det var en kjempeopplevelse for oss - vi fikk jo følge alt som skjedde - også med Lars undervegs, forteller han.

I programmet får Monsen oppleve hvor lumske fjellene kan være - og han blir fanget i tåka.

- Det var veldig spennende, og som det kom fram i programmet spøkte det faktisk for om han skulle klare det, forteller han.

- Gjentakende oppmerksomhet

På skjermen kunne vi også se Kay Grøtta fra Isfjorden som bidro når Anne Rimmen skulle skyte leirduer, og programmets "kjentkvinne" var Kristine Mølmshaug fra Lesja.

I programmet ble også forskjellig mat fra området presentert.

- Hva tror du dette betyr for reiselivet i Rauma?

- Rauma er jo veldig bortskjemt allerede, med masse tv, film og omtale fra området, så dette føyer seg inn i rekken av masse bra markedsføring. Jeg tror det er med å styrker Romsdalen, at vi får gjentagende oppmerksomhet. Det er det markedsføring handler om, mener han.

- Og hva  betyr det for Romsdal Adventure?

- Vi håper så klart å få til en liten Monsen-effekt, og vi vil nok bruke det for det det er verdt i sosiale medier og promotering framover. Det er kanskje en sånn ting som blir fort glemt, men vi henger opp bilde i gjestehuset og tar med oss den gode opplevelsen videre, sier han.