Debatt

Kortreist!

Vi har så mange perler som bare venter på å bli oppdaget.

Anbefaler kortreist: Pål Farstad er reiselivsdirektør i Visit Nordvest  Foto: Torvald Hjelden Sætrang

Leserbrev

De fleste av oss har behov for å oppleve noe nytt eller bare koble av i nye omgivelser. En tur til Oslo eller storbyhelg på kontinentet kan gjøre godt. Men når besøkte du sist nabolaget vårt på Nordmøre og i Romsdal? Mange eksotiske steder og opplevelser venter rett rundt hjørnet vårt.

Hva med helgetur til Smøla, Øyriket på Romsdalskysten, byene våre eller noen av de andre fantastiske stedene vi har bare en fergetur eller to unna? Gjerne med overnatting! Hele året! Gode opplevelser med utsøkt mat finnes mange steder i distriktet vårt både på sommeren og når høsten og vinteren kommer. Som reiselivsselskap jobber vi for å få folk fra øvrige Norge og utlandet til å komme hit. Samtidig er det viktig at vi som bor i området bruker tilbudene og bidrar til å forsterke tilbudene. Nå er det sommer. Snart er det Lady Arbuthnott i Sunndal, Fru Guri av Edøy, Raumarock, Tahitifestivalen i Kristiansund og Jazzfestivalen i Molde bare for å nevne noen forestillinger og festivaler de nærmeste ukene. Dette må vi benytte oss av. Og hva med grottetur, guidet tur til trollenes rike, guidet tur med el-sykkel, klatreturer i bratte fjell, havørnsafari eller båttur.

Vi har Atlanterhavsveien, Trollstigen, Romsdalseggen, Ona, Grip, den nylig åpnede klatreparken på Valsøya og alle turmulighetene langs Fjordruta, Trollheimen, Sunndalsfjella, Eikesdalen, Midsundtrappene, kyststiene mot Hustadvika og mange andre og kanskje mindre kjente områder som kan gi det lille ekstra for oss.

Jeg slår gjerne et slag for Stikk-ut fordi det er godt oppmerkede turer til mange mindre kjente turmål i distriktet vår. Vi har så mange perler som bare venter på å bli oppdaget. Og tar du en liten avstikker, når du tak i lokalmat på et gardsutsalg.

Kortreist er godt!