Utdeling av førjulsgleder har en lang tradisjon i Åndalsnes Avis. I år har vi gjennom hele advent delt ut julestjerner til mennesker som våre lesere mener fortjener en ekstra oppmerksomhet i hverdagen. Og det er hvert eneste år en ubetinget glede – både for dem som har foreslått, og for oss som budbringer – å kunne glede andre. Responsen fra leserne på forslag til hvem som skal få tildelt ei julestjerne har vært god, og det har ikke vært vanskelig å finne gode kandidater.

Hver og en som gjennom Åndalsnes Avis har fått tildelt ei julestjerne som et symbolsk takk, har vært verdige mottakere. Av de mange foreslåtte har vi forsøkt å løfte fram dem som gjør noe ekstraordinært – gjerne også uten tanke på seg sjøl. For det er det som kjennetegner førjulsglede-mottakerne: De setter andre foran seg sjøl. Et av de ferskeste eksemplene på det er de tre frivillige på Frivilligsentralen; Ståle Stavem, Bernd Schulz og Geir Larsen. To ganger i uka betjener de kjøkkenet på Vangstun når det arrangeres Formiddagstreff. Jobben gjøres gratis – og med glede. «Vi ser at folk gleder seg over å komme og vi ser smil og takknemlighet. Det er motivasjon i seg sjøl», sier Geir Larsen uselvisk.

I dag, på julaften, er det gjevt å kunne gi julestjerna til ambulansesjåfør Lars Kristian Haugan, som for ti år siden ble jordfar to dager på rad – på ferja over Langfjorden. Han tok imot jentene Hedvig Åfløy Ulvestad og Rikke Frilund, og han beskriver slike hendelser som en av de aller største oppsidene ved det å være ambulansesjåfør.

For Åndalsnes Avis har førjulsgledene en tilleggsverdi: I ei tid av året der avisene preges av harde nyheter som blant annet forslag om kutt i tjenestetilbudet i kommunen vår, er det hyggelig å kunne presentere trivelige, ukompliserte og folkelige reportasjer blottet for konflikter. Dette pustehullet trenger vi alle i adventstida.

Så tror vi at våre lesere ser stort på det når vi strekker tildeling av førjulsgleder også inn i romjula. For vi har fortsatt noen julestjerner som skal deles ut.

Vi ønsker alle en god og fredelig jul. Og husk: Den største gleden er å glede andre.