Det siste året har meningene vært mange. «Nye» Åndalsnes Avis har vært gjenstand for mye kritikk, men de positive kommentarene fra folk på gata og i butikken florerer, de også.

Nylig var jeg hos frisøren, og da fikk ÅAs ansatte skryt for jobben som legges ned.

– Når dere har valgt jobben dere har gjort, må dere tåle å stå i det. Men det er det bra at dere gjør. Ikke la andre styre hva dere skriver om, eller hvordan dere løser jobben. Fortsett som nå, lød den konstruktive tilbakemeldingen.

Og vi kommer til å fortsette som nå.

Et lite stykke historie

Årsaken til det er enkel. Avisa går godt, med et økende antall lojale abonnenter, ikke minst digitalt, og en meget sunn og stabil økonomi.

Tomas Bruvik, generalsekretær i Landslaget for lokalaviser (LLA), er bekymret for økonomien til lokalavisene, ifølge en artikkel i M24. Han spår mørke tider, men i Gamle Romsdalsvegen 2 er taklyset påskrudd og stemning god. Og det er liten grunn til å tro at det vil snu, med det første.

Oppfattelsen internt er at vi bidrar til engasjement, som med debatten i kulturhuset her forleden. 330 publikummere møtte opp for å overvære de sju politikerne under lyskasterne, og denne uka slapp vi vår første podkast: Raumapodden. Også der har mottakelsen vært bra.

1. september markerer også en ny tid for papirutgaven vår. Nå er det ikke lenger avisutgivelse tirsdag, torsdag og lørdag, men tirsdag og fredag. Om du leser dette med blekk som sverter over på fingrene, er det lite stykke lokalhistorie du har med å gjøre.

Moderne

Alle disse endringene kan vi være stolte av. Papirleserne får nå et mer gjennomarbeidet, fyldigere og etter vårt syn bedre produkt, med en splitter ny helgeavis, og nettskaren som vokser uke for uke, får mer innhold på lyd og bilde.

Blant annet.

Vi er i en moderniseringsfase, og vi har tro på fortsettelsen. Så lenge vi har det, vil det gå bra med oss. Og så lenge dere lesere fortsetter å være engasjerte, vil vi fortsette å være til stede.

Ikke overalt, til enhver tid, men der er det kapasiteten som setter begrensninger. Vi har de ressursene vi har, og gjør vurderinger og det beste ut av situasjonen, dag for dag.

Jeg er ydmyk for kapittelet vi skriver, som jeg får være en del av, og stolt av mine ansatte. De fortjener all honnør.

– Trond A. Alund, redaktør