60 minutter på sykkel. Det gikk overraskende bra, men det burde heller ikke være et problem for en ung kropp. Relativt sett.

60 minutter med spinning, og 60 minutter på mølle – signert Evy Kavli – var det som skulle til for å støtte opp om og gi et bidrag til den pågående «Aktiv mot kreft-kampanjen» og -arrangementet på Øran tirsdag ettermiddag. Til sammen 16 økter skulle fylles, og hver individuelle økt ble sponset med 1000 kroner fra bedriftenes side.

Deltakerne var som følger: Anunatak, Rauma Energi, Siem Fyr, Alti Rauma, Grande, Plasto, Wonderland, Sparebank 1 SMN, Romsdalsbanken, Nils Heggem, Arvid Gjerde og Åndalsnes Avis.

Vi ble tilbudt litt påfyll under og etter treninga var tilbakelagt, i form av en banan og litt drikke for undertegnedes del, og selv om dette kan betegnes som et av de dyreste mellommåltidene i manns minne, var det så verdt det. Hver eneste krone.

Hvert år får over 35.000 nordmenn kreft, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI). Antallet vil også øke, fram mot 2040, med «økt levealder og større befolkning» som hovedgrunnene, og utbredelsen er hyppere blant menn enn kvinner.

Temaet berører oss alle som Lars Smisethjell, markedssjef i Rauma Energi, kommenterte i en sak i ÅA forleden. Meg selv inkludert.

Alle har følt på det, å stå et familiemedlem eller venn nær, som enten har fått påvist kreft og blitt frisk av det, eller har måttet leve med det over mange år og i verste tilfellet gått bort. Kreft er nærmest uunngåelig.

Derfor er det så positivt, og viktig, at det settes søkelys på. Her er «Aktiv mot kreft»-stiftelsens bidrag gjennom Norge nå i august og september en fin pådriver. Med ustyrstilhengeren sin, stand og samarbeid med Circle K-stasjonene skaper de engasjement og fokus, samtidig som de tilrettelegger for fysisk aktivitet.

Det er vi fan av, så oppfordringen vår til arrangørene må bli denne: kom tilbake neste år. Gjør arrangementet enda større, inkluder enda flere og øk inntektene til eget formål.

Takk for invitasjonen, og lykke til videre på landeveien.

– Trond A. Alund, redaktør