Skrevet av Ingunn Svelle Heinåli, 3. kandidat og Natalia Marie Devor, 4. kandidat i Rauma Høyre.

Hei, unge voksne i Rauma!

Er det ikke på tide at ungdom i Rauma får et eget sted? Vi i Høyre mener i hvert fall det er høy tid, og vi har en plan vi har stor tro på. Vi vil fikse opp et lite brukt lokale i Rauma Kulturhus, kjent som "Magasinet," til et glimrende sentrum for ungdomsaktiviteter.

Tenk deg et sted med et eget gaming-rom, filmkvelder på storskjerm med popcorn og sosiale ettermiddager etter skoletid. Bra?

Magasinet består i dag av tre separate rom, og vi skal gi disse et nødvendig interiørløft. Vi snakker om et moderne, trivelig sted som ungdommen kan kalle sitt eget. Og ikke nok med det: Vi planlegger å ansette eldre ungdommer for å være med å drive tilbudet. Å gi eldre ungdommer jobbmuligheter i Magasinet er ikke bare kjekt for dem som bruker stedet, det gir også de eldre ungdommene en verdifull inngang til arbeidslivet.

Magasinet vil tjene som et viktig rusforebyggende tiltak. Det blir et trygt og trivelig alternativ til å sitte alene i en kjeller eller vandre gatelangs. Vi ønsker å skape et miljø hvor vennskap kan blomstre og hvor robuste ungdommer kan utvikles. Dette er et sted for alle - også for dem som kanskje ikke alltid finner seg til rette i mer organiserte aktiviteter.

Vi har latt oss inspirere av andre kommuner som har fått til spennnede tilbud for ungdom. Vi ser hva som har fungert hos dem - og hva som ikke er populært. Det gjelder å finne en god miks av hyggelig aktiviteter og “egentid” der ungdommene bare kan henge.

Med umiddelbar nærhet til biblioteket og resten av kulturhusets tilbud, mener vi at Magasinet kan fungere som en katalysator for ungdom til å bli mer engasjert i kulturelle aktiviteter også.

Så hva tenker du, høres dette spennende ut?

Vi gleder oss!