Skrevet av Karin Husøy

En opplevelse av Åndalsnes som et populært turiststed og Rauma kommune som stedet for naturglade mennesker:

I dag var jeg i sentrum og gikk inn i Rådhuset for å komme unna ei regnbyge.

Jeg ville sette meg i kantina og kjøpe en kopp kaffe. Kantina var ikke åpen, det virket som det var et møte der. Det stod et par stoler i inngangspartiet så jeg tok plass der.

Det lå en kjempestor turistbåt ved flytebrygga/Natokaia og en god del turister vandret rundt på torvet. Noen tok en tur innom Rådhuset og jeg tror de så etter offentlig toalett, eller kanskje ønsket de turistinformasjon om Åndalsnes og Romsdalen.

Dette store, tomme lokalet i inngangspartiet til Rådhuset ville egne seg utrolig bra til turist informasjon. Sentralt beliggende og med forsiden åpent mot torget og sjøen. Kommunen vår vil jo gjerne framstå som et populært turiststed og må da også anstrenge seg mer for at turistene opplever det samme .

Det virker som sentrum mangler et sted for informasjon om hva stedet kan by på og at vi må legge litt hjertevarme i anstrengelsene våre for å møte våre besøkendes behov om informasjon.

Ta de tomme lokalene i Rådhuset til sted for en fin og innbydende turistinformasjon som kan gi turistene selv inntrykket av at vi virkelig anstrenger oss for å ønske dem velkommen og at Rauma er en fin kommune å besøke for alle, både naturglade besøkende og andre.

Jeg ønsker at bedrifter som engasjerer seg for turisme i kommunen vår, tar opp dette med turistinformasjon og og at kanskje kan gå sammen om å få til et "møtested/informasjon tilbud" der turistene selv kan motta aktuell informasjon.

Det vil være viktig for alle ferierende/besøkende at de får oppleve hvor vakkert og mangfoldig Rauma er, med Raumabanen. Trollstigen og Romsdalsfjorden og utsikten fra Gondolbanen , og ikke minst utsikten fra de nye anleggene på toppen av Aksla.